Skip to main content

Αναβολή αγώνων βόλεϊ σε περίπτωση μίνιμουμ τεσσάρων νοσούντων σε μία ομάδα

Οι αναμετρήσεις υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ θα αναβάλλονται αν μία ομάδα μετρά τέσσερις ή περισσότερους νοσούντες από κορωνοϊό

Τo ΔΣ της ΕΟΠΕ ενέκρινε, στην τελευταία του συνεδρίαση, τροποποιήσεις του Υγειονομικού Αγωνιστικού Πρωτοκόλλου που θα ισχύουν για όλα τα Πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από την διεξαγωγή τους σε φάσεις ή οχι. Συγκεκριμένα, οι αναμετρήσεις θα αναβάλλονται αν μία ομάδα μετρά τέσσερις ή περισσότερους νοσούντες από κορωνοϊό.

Αναλυτικά:

«Σε περίπτωση που αγώνας/αγώνες των Πρωταθλημάτων δεν μπορούν να διεξαχθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Πετοσφαίρισης, τότε ο αγώνας (ή οι αμέσως επόμενοι αγώνες) αναβάλλονται και ορίζεται/ορίζονται σε νέα ημερομηνία. Αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές/τριες (αθροιστικά) που είχαν συμμετοχή σε προηγούμενους αγώνες και κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν από αγώνα, τότε ο επόμενος αγώνας δεν διεξάγεται για τον οποίο εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στην Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει.

Σε περίπτωση εφαρμογής του Αγωνιστικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου Πετοσφαίρισης για αναστολή ομαδικών προπονήσεων λόγω κρουσμάτων covid-19 (αν στην ομάδα εντοπισθούν 5 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές σε δύο διαδοχικούς ελέγχους, τότε αναστέλλονται οι ομαδικές προπονήσεις για 5 ημέρες -συνεχίζεται η ατομική άθληση- και οι αθλητές επιστρέφουν στις ομαδικές προπονήσεις μετά από αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) την 5η μέρα από την ημερομηνία του τελευταίου κρούσματος) οι αγώνες της ομάδας αυτής που έχουν οριστεί να διεξαχθούν κατά το χρόνο της αναστολής των προπονήσεων, αναβάλλονται και  ορίζονται σε νέα ημερομηνία. Η διαδικασία συνεχίζεται όπως πριν από την εμφάνιση κρουσμάτων, με τον εβδομαδιαίο έλεγχο. Στο διάστημα αυτό, δεν διεξάγονται αγώνες της ομάδας του συγκεκριμένου Σωματείου

Αναβολή αγώνα δίνεται, κατόπιν αιτήματος του σωματείου και στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 (νέα κρούσματα και αθλητές που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα λόγω νόσησης) δεν δίνει την δυνατότητα δήλωσης στο Φύλλο Αγώνος εννέα (9) αθλητών. Για τον υπολογισμό των αθλητών λαμβάνονται υπόψη μόνο όσοι αθλητές είχαν δηλωθεί σε Φύλλο Αγώνος σε ποσοστό τουλάχιστον 50% των προηγούμενων αγώνων της ομάδας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».