Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΞΑΡΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Η απόφαση πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη εκπροσώπων της Μητρόπολης, της αντιπεριφέρειας, των δήμων, του ιατρικού συλλόγου και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε ματαίωση των παρελάσεων ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Πιερίας λόγω της έξαρσης κρουσμάτων προχώρησαν οι τοπικές αρχές.

Πρόκειται για τη δεύτερη περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας που προχωρά σε αυτή την απόφαση μετά την Ημαθία.

Σύμφωνα με τη σημερινή γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, η Πιερία κατέγραψε 108 κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, μετά φυσικά από τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από κορωνοϊό (COVID-19) στην Πιερία (ενημέρωση ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη (ομόφωνα) εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

Από όλους τους φορείς εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποιήσεως των παρελάσεων, κάτι, όμως, που αποκλείει η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Πιερία.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Πιερίας εξέφρασαν εθνική υπερηφάνια για τους αγώνες των αγωνιστών του έπους του ‘40, τιμή στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στήριξη σε κάθε άλλη εκδήλωση και δραστηριότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και καλλιεργεί την αγάπη προς την πατρίδα.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, όπως προγραμματίστηκαν, θα διεξαχθούν με λαμπρότητα, όπως απαιτεί η αξία και σημασία της Εθνικής Επετείου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ