Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022
x

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΚ – ΠΑΟ ΚΑΙ ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ ΖΗΤΑ Η ΕΛΑΣ - ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η SUPER LEAGUE

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι επιφορτισμένες με την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου και την επέτειο Γρηγορόπουλου - Το αίτημα που έστειλε η ΓΑΔΑ

Την αναβολή των αγώνων ΑΕΚ – ΠΑΟ και Ιωνικός – ΠΑΟΚ, που είναι προγραμματισμένοι για την ερχόμενη Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ζητά η Ελληνική Αστυνομία.

Σε αίτημα που απέστειλε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προς την αρμόδια Αρχή, ζητά να μην πραγματοποιηθούν οι αγώνες του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στις 17:15 και ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στις 19:30 το απόγευμα λόγω αδυναμίας αστυνομικής φύλαξης.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι επιφορτισμένες, την Κυριακή, τόσο με την επίσκεψη στην Ελλάδα του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πάπα Φραγκίσκου, όσο και με την αστυνόμευση λόγω της συμπλήρωσης την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αρνητική η Super League

Το αίτημα της αστυνομίας για αναβολή  των δύο αγώνων βρίσκει κάθετα αντίθετη τη Super League, που μέσω του προέδρου της Γιώργου Μποροβήλου, εξηγεί τους λόγους που πρέπει να υπάρχει κανονικά δράση αυτό το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, μέσω του προέδρου του συνεταιρισμού Γιώργου Μποροβήλου, εστάλη απάντηση στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και στην αστυνομία, πώς η πιθανότητα αναβολής είναι κάτι που βρίσκει σφόδρα αντίθετους άπαντες.

Η Λίγκα από την πλευρά της τονίζει ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες, ενώ γίνεται σαφές πως κάτι τέτοιο αποτελεί πλήγμα για το ποδόσφαιρό μας από τη στιγμή που έχουν προγραμματιστεί αεροπορικά εισιτήρια κι η ΚΕΔ έχει κάνει τους προγραμματισμούς της για τον ορισμό ξένων διαιτητών.

Επίσης, από τη Super League Interwetten λένε ότι «δεν είναι δυνατόν μόλις λίγα 24ώρα από τη σέντρα των αγώνων, να υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα, ειδικά από τη στιγμή που τα δύο αυτά γεγονότα (επαίτιος Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Πάπα) είναι προγραμματισμένα εδώ και καιρό.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η απάντηση της Λίγκας είναι στα χέρια των Αρχών από το βράδυ της Τρίτης (30/11), η στάση για να μην γίνουν τα δύο ματς παραμένει αρνητική. Όπως και να έχει μέσα στην ημέρα - πιθανότατα μέσα στο μεσημέρι - θα υπάρχει τελική απόφαση.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν συναινούν στην αναβολή του ντέρμπι

Αντίθετες είναι και οι δύο ομάδες. Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός μαζί με τη Λίγκα δεν συναινούν σε αυτό το αίτημα και τονίζουν ότι δεν μπορεί να τίθεται τέτοιο ζήτημα την τελευταία στιγμή για προγραμματισμένα γεγονότα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ