Skip to main content

Ανάβουν τα αίματα στην Καλαμαριά, κατεβαίνει και η Χρυσή Αυγή

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από συνεχείς παλινωδίες, αναζητεί τώρα τρόπο να κατέλθει αυτόνομος στις εκλογές του δήμου της Καλαμαριάς.

Γράφει ο Σαλονικιός

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεκλογική μάχη στην Καλαμαριά καθώς τις προσεχείς ημέρες οι πέντε έως τώρα υποψήφιοι δήμαρχοι πρόκειται να παρουσιάσουν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών τους.

Την αρχή θα κάνει αύριο Κυριακή, στις 11.30, στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιό του καθώς πρόκειται να ανακοινώσει περίπου το 90% των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, από τους συνολικά 62 που θα περιλαμβάνει, 37 άνδρες και 25 γυναίκες.  

Λίγες μέρες αργότερα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ, στον ίδιο χώρο θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιό του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Άρης Τεμεκενίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά». Θα ακολουθήσει ο Αβραάμ Περσίδης ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον Μπακογλίδη και του ζήτησε να του παραχωρήσει το δημοτικό θέατρο για την εκδήλωσή του. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έχει ήδη παρουσιάσει τους πρώτους 27 υποψηφίους συμβούλους, κάπου στα μέσα Φεβρουαρίου.

Στην Καλαμαριά κατέρχεται υποψήφιος και ο Αντωνάκης Βικέντιος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιο έχει αποφασίσει να κατεβάσει και η Χρυσή Αυγή.

Έτσι, η μόνη εκκρεμότητα αφορά το κυβερνών κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από συνεχείς παλινωδίες, αναζητεί τώρα τρόπο να κατέλθει αυτόνομος στις εκλογές. Θυμίζω ότι η κατεύθυνση η οποία είχε δοθεί κεντρικά από την Κουμουνδούρου ήταν να υπάρξει συνεργασία με τον νυν δήμαρχο. Όμως, οι αλλεπάλληλες συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών, τελικά ναυάγησαν καθώς υπήρχαν ισχυρές αντιρρήσεις τόσο από στελέχη της παράταξης Μπακογλίδη, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα όμως είναι, ποιος θα δεχθεί να χρισθεί υποψήφιος δήμαρχος την τελευταία στιγμή και με τον ΣΥΡΙΖΑ διασπασμένο.

Πάντως, το καλό με τους υποψήφιους δημάρχους είναι ότι δεν θα πρέπει να αναζητήσουν υποψηφίους τοπικούς συμβούλους καθώς η Καλαμαριά είναι ίσως ο μόνος δήμος πανελλαδικά που κατάφερε να διατηρήσει ενιαία την επικράτειά του, χωρίς δηλαδή επιμέρους δημοτικές κοινότητες, τόσο μετά τον «Καποδίστρια» όσο και μετά τον «Καλλικράτη».