Skip to main content

Αναβρασμός και παραιτήσεις στο ΚΙΝΑΛ Χαλκιδικής για τα μάτια της Σάσας

Οι ακροδεξιές αναρτήσεις υποψήφιας βουλευτού στη Χαλκιδική προκαλούν οργή σε στελέχη και ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Γράφει ο Σαλονικιός

Αναβρασμός, μαθαίνω, επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής στη Χαλκιδική εξ αιτίας της έκτασης που πήρε η υπόθεση με τις αλλεπάλληλες, ακροδεξιού περιεχομένου αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της υποψήφιας βουλευτού Αναστασίας (Σάσας) Ευτάτογλου. Στελέχη του Κινήματος εκφράζουν την οργή τους για τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο και επιρρίπτουν ευθύνες, τόσο στον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργο Παπαδόπουλο, όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη η οποία, όπως λένε, είχε ενημερωθεί για τα κατορθώματα της Σάσας, αλλά δεν φρόντισε να την κόψει από τον συνδυασμό.

Προχθές το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ Αστέριος Αλβανός υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Οργάνου αφήνοντας αιχμές τόσο κατά του γραμματέα της οργάνωσης όσο και εναντίον της Χαριλάου Τρικούπη. Συγκεκριμένα, στην επιστολή παραίτησής του ο Αλβανός αναφέρει: «Σύντροφε γραμματέα, οι επιλογές μας είναι ο καθρέφτης μας. Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του Κινήματος Αλλαγής θεώρησαν την επιλογή υποψηφίας με ακραίο δεξιό λόγο και αναρτήσεις με άρωμα Χρυσής Αυγής και Χούντας ως την καταλληλότερη για την Χαλκιδική μας την στιγμή που ο δημοκρατικός κόσμος του νομού δίνει τον αγώνα του για να διώξει το τέρας του φασισμού από τα προσφυγικά χωριά μας. Δεν θα μοιάσουμε στο τέρας για να το κερδίσουμε. Η επιλογή της ηγεσίας για την στελέχωση του ψηφοδελτίου ήταν ατυχής και προσβλητική για το νομό μας. Είναι προσβολή προς όλα τα στελέχη που τρέξαμε και βάλαμε πλάτη στις δύσκολες εποχές, που λοιδορηθήκαμε, που μας κυνήγησαν για τις δημοκρατικές μας ιδέες ενώ στηρίξαμε τον χώρο. Παραιτούμαι από μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής έχοντας αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στην δήθεν ενότητα του χώρου που η ίδια η ηγεσία τορπιλίζει με τις αυτοκαταστροφικές επιλογές της».

Η Σάσα ήταν ιδιαιτέρως δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραγωγική σε αναρτήσεις ακροδεξιού, έως και χρυσαυγίτικου περιεχομένου. Ενδεικτικά, μερικές εξ αυτών ήταν οι ακόλουθες:

«Έλληνες στρατιωτικοί εγερθείτε ο λαός είναι μαζί σας κάνετε το ιερό καθήκον σας απέναντι στην Πατρίδα μην λυπηθείτε κανέναν».



Σε άλλη ανάρτηση η Ευτάτογλου κάνει λόγο για προδότες πολιτικούς κοινοποιώντας μία φωτογραφία από την σελίδα «Ομάδα ΖΗΤΑ Βετεράνοι».



Η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ ασχολήθηκε όπως ήταν φυσικό και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κοινοποιώντας μία φωτογραφία όπου παρακινούσε τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στα Σκόπια «για να πεινάσουν οι Σλάβοι».



Στο στόχαστρό της μπήκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης για τον οποίο μεταξύ άλλων γράφει: Μισεί τις Εθνικές παρελάσεις, λατρεύει τις παρελάσεις των gay, Λέει τα Σκόπια Μακεδονία, θεωρεί τους Τούρκους αδελφούς, λέει ότι ο Κεμάλ ήταν Σαλονικιός και ντρέπεται που είναι Έλληνας. Και τον ψήφισαν 2 φορές για δήμαρχο. Και μετά σου λένε για όλα φταίνε οι ξένοι».



Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των αναρτήσεών της σε πολλά μέσα ενημέρωσης η Ευτάτογλου σε ανάρτησή της χαρακτηρίζει όλα αυτά ως fake news. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με λύπη μου πληροφορήθηκα την ανάρτηση , η οποία μου αποδίδει την υιοθέτηση ιδεών, τις οποίες με όλη μου την μέχρι τώρα πορεία όχι μόνο δεν έχω υιοθετήσει, αλλά του εναντίου έχω πολεμήσει!

Η παραγωγή fake news απο κατασκευασμένες αναρτήσεις έχουν ως μοναδικό σκοπό την συκοφάντηση μου. Οι φερόμενες αναρτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν αποτελούν δικές μου θέσεις, δεν ταιριάζουν με το πολιτικό και αξιακό μου πλαίσιο.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσήλωσή μου στις δημοκρατικές ιδέες και αξίες από το γεγονός ότι έχω πολιτευτεί επανειλημμένα με την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και ως εκ τούτου οποιαδήποτε θέση τρίτων, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την μέχρι τώρα πορεία μου, μοναδικό σκοπό έχει την συκοφάντηση μου.

Για άλλη μια φορά θα δώσω με περηφάνια την μάχη της προοδευτικής παράταξης όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης».