Skip to main content

Αναζητούν υπουργό Οικονομικών για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Δύο είναι τα επικρατέστερα ονόματα για τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, του Γιώργου Ζαννιά και του Παναγιώτης Λιαργκόβα.

Στην αναζήτηση προσώπου για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών μέχρι και τις εκλογές εστιάζεται το ενδιαφέρον, με τα ονόματα των Γιώργου Ζαννιά και Παναγιώτη Λιαργόβα να είναι τα επικρατέστερα.

Οπως ορίζει το Σύνταγμα, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ευρεία αποδοχή με τους προτεινόμενους υπουργούς να χαίρουν της έγκρισης της πλειοψηφίας των κομμάτων.

Η θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών είναι αυτή που φέρει το μεγαλύτερο βάρος, καθώς θα είναι το πρόσωπο που θα συντονίζει θέματα που σχετίζονται με το νέο πρόγραμμα στήριξης.

Για την καρέκλα, λοιπόν, του ΥΠΟΙΚ έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα του νυν υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρόεδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλιαράκη. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του vima.gr, οι δύο άνδρες δεν επιθυμούν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, την ανάληψη της θέσης.

Οπως συνεχίζει το vima.gr, από τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προτείνονται ο «πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, αλλά και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει την έγκριση και μικρότερων κομμάτων».