Skip to main content

Άνδρας απείλησε να βάλει φωτιά σε τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ο άνδρας φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα μπουκάλι βενζίνη, ενώ η μυρωδιά της ήταν ιδιαίτερα έντονη στον περιβάλλοντα χώρο.

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν άνδρας μπούκαρε σε υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αντιγονιδών, στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας να βάλει φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα μπουκάλι βενζίνη, ενώ η μυρωδιά της ήταν ιδιαίτερα έντονη στον περιβάλλοντα χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης δεν είναι πελάτης της τράπεζας αλλά ζητούσε να εισπράξει επιταγή από ασφαλιστική εταιρεία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και της πυροσβεστικής, ενώ μετά από αρκετή ώρα ο δράστης απομακρύνθηκε από το υποκατάστημα συνοδεία αστυνομικών,  συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα Λευκού Πύργου.

Πελάτες και εργαζόμενοι βγήκαν άμεσα από το κατάστημα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές οχημάτων.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μιχάλης Ωρολογάς, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων, ο δράστης μπήκε στην τράπεζα με δύο μπιτόνια εύφλεκτου υλικού, τα οποία περιέχυσε στο κτήριο και απείλησε ότι θα βάλει φωτιά.

Όπως είπε ο κ.Ωρολογάς, ο διευθυντής της τράπεζας αντέδρασε με ψυχραιμία και εκκένωσε άμεσα το κτήριο.