Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απείλησε να σκοτώσει με όπλο εργαζόμενη στο ΚΕΠ Συκεών

Άνδρας επιτέθηκε φραστικά σε εργαζόμενη στο ΚΕΠ Συκεών και στη συνέχεια έβαλε όπλο ανάμεσα στα μάτια της, απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει.

Τον απόλυτο τρόμο έζησε το απόγευμα της Παρασκευής μια εργαζόμενη στο ΚΕΠ Συκεών, όταν ένας άνδρας την απείλησε με όπλο την ώρα που τον εξυπηρετούσε.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο άνδρας αρχικά επιτέθηκε φραστικά σε αυτήν και μία συνάδελφό της, παρόλο που όπως υποστηρίζει ήταν ευγενικές απέναντί του. Ωστόσο ο άνδρας, όπως αναφέρει, έβγαλε όπλο και το τοποθέτησε ανάμεσα στα μάτια της, απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει. Η έντρομη εργαζόμενη με φόβο να χάσει τη ζωή της, τον απέτρεψε βγάζοντάς τον έξω από το χώρο εργασίας της, φωνάζοντας ταυτόχρονα στην άλλη υπάλληλο να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Οπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Νεάπολης-Συκεών, η εργαζόμενη κατήγγειλε το συμβάν αφού έδωσε αναλυτική κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, «ολομόναχη και χωρίς την παρουσία και συμπαράσταση κανενός υπεύθυνου από τη Διοίκηση».

Παράλληλα στην ανακοίνωση του Σωματείου για το συμβάν, σημειώνεται ότι «το αναφερόμενο άτομο έχει απασχολήσει επανειλημμένα τους χώρους του Δημαρχείου Συκεών με επιθετικές πάντα διαθέσεις, με σπάσιμο αντικειμένων, με γροθιές στα γραφεία εκφοβίζοντας κοινωνικούς λειτουργούς και πολίτες, με επίδειξη μαχαιριών και απειλές για την αφαίρεση ζωών υπαλλήλων και Δημοτικών Συμβούλων».

«Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί από τη Διοίκηση και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη όλων των Δημοτικών Κτιρίων για την προστασία και την Ασφάλεια κάθε εργαζόμενου που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εργασίας του αλλά και κάθε πολίτη που επισκέπτεται τις αφύλακτες υπηρεσίες μας ακόμη και κατά τις βραδινές ώρες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα το Σωματείο ζητά να «δοθεί αμέσως και κατ’ εξαίρεση άδεια στη συνάδελφό μας από αύριο Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, η οποία έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ και αδυνατεί να μεταβεί στην εργασία της και στο χώρο που συνέβη το γεγονός καθώς και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς για όσο διάστημα χρειαστεί».

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις συναδέλφους μας, θεωρούμε τυχαίο γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και ελπίζουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα κινδυνέψει εργαζόμενος τόσο στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών όσο και κάθε Δήμο της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.