Skip to main content

Ανδρέας Ανδρεάδης: Θα ήταν καταστροφή για τη χώρα η δραχμή

Την ανησυχία του για την μείωση των τουριστικών κρατήσεων εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, στέλνοντας μήνυμα ότι «η δραχμή θα ήταν καταστροφή».

Την ανησυχία του για την μείωση των τουριστικών κρατήσεων εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, στέλνοντας μήνυμα ότι «η δραχμή θα ήταν καταστροφή».

«Πλάκα κάνετε; Η δραχμή θα ήταν καταστροφή», απαντά χρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης στη Handelsblatt, ο οποίος τον ρωτά εάν η επιστροφή στην δραχμή θα ωφελούσε τον ελληνικό τουρισμό και τονίζει ότι «θα έριχνε την Ελλάδα στην εξαθλίωση - υπερπληθωρισμός, ύφεση, τεράστια ανεργία, θα γινόμασταν ένα γκέτο φτώχειας». Ο τουρισμός «καθρεφτίζει μια χώρα και τον λαό της. Ποιος θέλει να ταξιδέψει σε μια χώρα της οποίας οι άνθρωποι φτωχαίνουν και πέφτουν σε μια κατάσταση συλογικής κατάθλιψης;», διερωτάται.

Αναφερόμενος στην εικόνα των μέχρι τώρα κρατήσεων, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι παντού χάνεται δυναμική, αλλά περισσότερο στην Γερμανία, η οποία η σημαντικότερη αγορά για την Ελλάδα. «Πέρυσι είχαμε 2,5 επισκέπτες, για το 2015 ελπίζαμε για 2,8, αλλά τώρα διαφαίνεται στασιμότητα, ίσως ακόμη και μείωση», δηλώνει και εξηγεί ότι οι Γερμανοί είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για τα προβλήματα στην Ελλάδα και ανησυχούν, λόγω πιθανώς και των δηλώσεων κάποιων πολιτικών της νέας κυβέρνησης για την Γερμανία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις διανυκτερεύσεις, κάνει λόγο για «αντίδραση πανικού» και εκτιμά ότι τελικά δεν θα εφαρμοστεί, ενώ ερωτώμενος για την εξέλιξη της οικονομίας, δηλώνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, καθώς, όπως λέει, η νέα κυβέρνηση είναι άπειρη και της λείπουν οι γνώσεις.