Skip to main content

Άνδρες της εθνοφρουράς παντού μέσα στο Καπιτώλιο - Πρωτόγνωρες εικόνες

Εκατοντάδες μέλη της εθνοφρουράς προσήλθαν από το νωρίς στο κτήριο του Καπιτωλίου προκειμένου να ενισχύουν στην ασφάλεια των μελών της Βουλής

Τα μέτρα ασφαλείας στο Καπιτώλιο είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια, μια εβδομάδα μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ, γεγονός που συγκλόνισε τις ΗΠΑ.

Εκατοντάδες μέλη της εθνοφρουράς προσήλθαν από το νωρίς στο κτήριο του Καπιτωλίου προκειμένου να ενισχύουν στην ασφάλεια των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που συνεδριάζουν για να αποφασίσουν εάν θα παραπέμψουν εκ νέου τον Ντόναλντ Τραμπ για την στάση του στην υποκίνηση του όχλου που εισέβαλε στο εμβληματικό κτίριο.

Διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν εικόνες από άνδρες και γυναίκες με στολές παραλλαγής να κοιμούνται στους διαδρόμους του Καπιτωλίου.



Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο των αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει διαδικασία παραπομπής.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να πραγματοποιήσει πρώτα μια ψηφοφορία που θα καθορίζει κανόνες για τη συζήτηση. Εφόσον εγκριθεί η διαδικασία, όπως αναμένεται, αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία άρθρο για παραπομπή του κ. Τραμπ με την κατηγορία της υποκίνησης εξέγερσης.

Μία εβδομάδα μετά τις βιαιότητες, που στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην Ουάσιγκτον, η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 15:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το κατηγορητήριο σε βάρος του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση οπαδών του εναντίον του Καπιτωλίου, λίγες ημέρες προ της λήξης της θητείας του. Ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται επίσης κάθε ευθύνη για προηγούμενες κατηγορίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το κατηγορητήριο, το οποίο υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό Δημοκρατικών, οι οποίοι ελέγχουν την κάτω βουλή, και έχει αξιοσημείωτη υποστήριξη από λίγους Ρεπουμπλικάνους, αναμένεται να υιοθετηθεί εύκολα και έτσι ο Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρόεδρος στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.

Πηγή φωτογραφιών: REUTERS/Joshua Roberts