Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Οι κάτοικοι της Μοναστηρίου καταγγέλλουν ότι συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών γίνονται σε καθημερινή βάση. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα.

Την αγανάκτησή τους για το άνδρο παραβατικότητας στο οποίο έχει εξελιχθεί η περιοχή της Μοναστηρίου, εκφράζουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18.00, στην οδό Μοναστηρίου 87.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι επιθέσεις μεταξύ αλλοδαπών, όχι μόνο δεν έχουν ελαττωθεί μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας το περασμένο καλοκαίρι, αλλά γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να φοβούνται για τη ζωή τους.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μόλις το Σάββατο είχαμε νέα συμπλοκή σε γυράδικο της Μοναστηρίου απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Το 90% των κατοίκων είμαστε οικογενειάρχες, φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε», αναφέρει στη Voria.gr ο Γ.Μ., κάτοικος και καταστηματάρχης της περιοχής, καταγγέλοντας παράλληλα την παντελή απουσία της αστυνομίας και της πολιτείας.

«Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, οι συμπλοκές είναι συνεχείς, ενώ υπάρχουν και μαγαζιά τα οποία άλλα λένε και άλλα πουλάνε», τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι ζητούν επαρκή φύλαξη και έλεγχο στην περιοχή, ενώ έχουν ετοιμάσει υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ