Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ: ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

Βολές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ από το συνέδριο του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για τη δημιουργία αξιόπιστου πόλου.

Μηνύματα προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις εκλογές απηύθυνε από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αρχικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερες αναφορές σε όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, και φυσικά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στη Φώφη Γεννηματά. Παράλληλα, έκανε αναφορές στην Ουκρανία, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε σε όσους βρήκαν υπερβολική τη δήλωσή του για την ανάγκη να υπάρξει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση.

«Το πιστεύω βαθιά. Πρόθεσή μου είναι να ενώσω τις κατακερματισμένες δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αξιόπιστος πόλος εξουσίας απέναντι στη ΝΔ, που δε θα θυμίζει βέβαια σε τίποτα την καταστροφική περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου», είπε χειροκροτούμενος.

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε «προοδευτική διακυβέρνηση» ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ξεχνά ότι την πρώτη φορά Αριστερά ως μπαμπούσκα έβγαλε τον ακροδεξιό κ. Καμμένο. Είχε πει ο κ. Τσίπρας πριν τις εκλογές ότι θα συγκυβερνήσει με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο; Αν ψάχνει τέτοια μέτωπα, υπάρχουν λύσεις. Άλλωστε ποια η διαφορά Καμμένου – Βελόπουλου; Μια κηραλοιφή δρόμος είναι, ας τον περπατήσει».

«ΝΔ και επιτελικό χάος είναι το ίδιο πράγμα»

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για τα εκλογικά διλήμματα. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ουσιαστικά το δίλημμα «ΝΔ ή χάος» και πρόσθεσε: «Όμως ΝΔ και επιτελικό χάος είναι το ίδιο». Σε κάθε εκδοχή του το δίλημμα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης είναι σαφές: «ΝΔ ή χάος». Όμως όσοι είχαν την ατυχία να γνωρίσουν την ετοιμότητα του επιτελικού κράτους γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει δίλλημα, γιατί ΝΔ & χάος είναι το ίδιο πράγμα

Επιβάλλεται ένα άλμα θεσμικής εξυγίανσης της πολιτικής. Η διακυβέρνηση του τόπου δεν πρέπει να στηρίζεται σε κόμματα - καρτέλ, που λαφυραγωγούν το κράτος και διαπλέκονται με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

«Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους μας»

«Μας ρωτάνε, «με ποιο κόμμα θα συμπράξουμε», δήθεν για να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Ανδρουλάκης

Για να προσθέσει με νόημα: «Εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία των εκλογών. Δεν στήνουμε κυβερνήσεις στο παρασκήνιο υπό την καθοδήγηση οικονομικών συμφερόντων και αυτό ας το πάρει χαμπάρι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για να καταλήξει: «Το ΠΑΣΟΚ δεν επέστρεψε ως ρυθμιστής αλά ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο. Το βράδυ των εκλογών θα είμαστε στην όχθη των νικητών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ