Skip to main content

Ανδρουλάκης: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η ρήξη Βενιζέλου - Γεννηματά

Αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειαζόμαστε ενότητα ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει έναν μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές» χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τη ρήξη στις σχέσεις μεταξύ της Φώφης Γεννηματά  και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, έστειλε μήνυμα ότι «η ενότητα σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία, αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της».

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειαζόμαστε ενότητα ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» έσπευσε να προσθέσει, μετά τη προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του κ. Βενιζέλου από το κόμμα.

Και επεσήμανε: «Οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τη γνήσια αγωνία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για το παρόν και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης».

Αναφερόμενος στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξήγησε ότι «η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της ανόδου των αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών ομάδων είναι η προγραμματική συνεργασία μεταξύ Σοσιαλιστών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων, η οποία θα προωθήσει την ταχύτερη πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη γιατί καρπώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο μέλλον του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι «έχουμε αφήσει πίσω μας τις νοοτροπίες που πλήγωσαν και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

«Οι εθνικές εκλογές αποκτούν χαρακτηριστικά μίας πολύ κρίσιμης μάχης για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει και στις εθνικές - βουλευτικές εκλογές, και εφόσον εκλεγεί ως βουλευτής, τότε θα παραιτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον Νίκο Παπανδρέου να αναπληρώνει το «κενό» του.