Skip to main content

Ανδρουλάκης για Μπεκατώρου: Μνημείο χυδαιότητας η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει πως «το ύφος της ανακοίνωσης δείχνει τους λόγους που οδηγούν θύματα τέτοιων εγκληματικών πράξεων να σιωπούν».

Μνημείο χυδαιότητας χαρακτηρίζει την ανακοίνωση (διαβάστε ΕΔΩ) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, για τη σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της ομοσπονδίας, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγης, Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε ακόμη: Η Μπεκατώρου κατονόμασε τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας για την κακοποίηση

Σε ανάρτηση του, υπερασπιζόμενος την πρωταθλήτρια, υπογραμμίζει πως «το ύφος της ανακοίνωσης δείχνει τους λόγους που οδηγούν θύματα τέτοιων εγκληματικών πράξεων να σιωπούν». Παράλληλα, καταλήγει λέγοντας πως «οφείλουμε να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι το «όχι» σημαίνει όχι».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλακη:

«Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας αποτελεί μνημείο χυδαιότητας, μετά τη συγκλονιστική καταγγελία της Ολυμπιονίκη Sofia Bekatorou. Το ύφος της ανακοίνωσης δείχνει τους λόγους που οδηγούν θύματα τέτοιων εγκληματικών πράξεων να σιωπούν. Για να εκλείψουν θα πρέπει τέτοιες καταγγελίες αντιμετωπίζονται με τον απαιτούμενο σεβασμό. Αντί αυτού, η Ομοσπονδία προσβάλλει μια γυναίκα που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει τον βιασμό που υπέστη σε νεαρή ηλικία, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να παραιτηθούν. Οφείλουμε να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι το «όχι» σημαίνει όχι».