Skip to main content

Ανδρουλάκης: Να αυξηθούν τα σημεία των δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να δημιουργηθούν πολλά σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test, ώστε να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία.

Το Κέντρο Υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου καθημερινά σχηματίζονται ουρές πολιτών που θέλουν να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ζήτησε να δημιουργηθούν πολλαπλάσια σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test, ώστε να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές και η ιχνηλάτηση να γίνεται γρηγορότερα.

Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε επίσης στην ανάγκη για στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με μόνιμο προσωπικό.

«Όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υπάρχουν οι δομές του ΕΣΥ, η δημιουργία των οποίων αποτέλεσε επιλογή της παράταξής μας στο παρελθόν. Τις δομές αυτές θα πρέπει η κυβέρνηση να τις στηρίξει στρατηγικά και όχι συγκυριακά, με μόνιμο προσωπικό και περισσότερο σύγχρονο εξοπλισμό. Αν αυτά είχαν γίνει από την αρχή της πανδημίας, οι πολίτες θα είχαν καλύτερες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία θα δέχονταν λιγότερη πίεση και θα κάναμε μια πιο ορθολογική διαχείριση της πανδημίας. Έστω και τώρα, αυτές οι προτεραιότητες πρέπει να γίνουν επιλογή της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.