Skip to main content

Ανδρουλάκης: Ο νέος φορέας να εκφράζει πράγματι μια νέα αλλαγή

Ασφαλώς πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά αλλά δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Την ανάγκη ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να γίνει ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6».

Σχετικά με την απόφαση του ονόματος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς («Κίνημα Αλλαγής»), τόνισε: «Δεν είχα ενημέρωση εκ των προτέρων. Μετά τις ανακοινώσεις τηλεφώνησα στην κ. Γεννηματά και της είπα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα, είναι μια θετική εξέλιξη που μπορεί να εκφράσει το χώρο μας».

«Όχι στην ονοματολογία. Το μείζον είναι μια μεγάλη προοδευτική παράταξη», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι ασφαλώς πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά αλλά δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα. «Για μένα σημαντικό είναι μια συνεννόηση που θα διασφαλίζει τον πλουραλισμό και την εκπροσώπηση όλων. Σημαντικό είναι το πρόγραμμα ώστε το καινούργιο να είναι πράγματι καινούργιο και ο νέος φορέας να εκφράζει πράγματι μια νέα αλλαγή».

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, στο συνέδριο θα κάνει μια εισήγηση για το πώς λειτουργούν τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, αναφέροντας πως το συνέδριο θα είναι το βάπτισμα της παράταξης.

Ερωτηθείς για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το επικείμενο ψήφισμα, που προτρέπει τα κράτη - μέλη να παγώσουν την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι το τρίτο. Η πρώτη φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 2016 κι εκείνο το ψήφισμα το στήριξαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, γνώριζε η κυβέρνηση τη στάση των ευρωβουλευτών του, πριν ο κ. Καμμένος αποφασίσει να πουλήσει όπλα».

Τόνισε ότι το θέμα του μεσάζοντα εξαντλήθηκε στη Βουλή και ο ίδιος είναι καλυμμένος με τη στάση του κόμματός του, ωστόσο, η κυβέρνηση έκανε ένα πολιτικό και ηθικό ατόπημα: «Πήραν μια απόφαση που είναι πέρα από τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ουμανισμού. Γνωρίζουν ότι κάθε μέρα πεθαίνουν δεκάδες παιδιά στην Υεμένη και χιλιάδες πολίτες έχουν προσβληθεί από χολέρα λόγω του εμπάργκο. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με τις ανθρώπινες αξίες κι έκανε τα στραβά μάτια σε μια ανθρωπιστική κρίση».