Skip to main content

Ανδρουλάκης: Την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν θα την εκλέξει ο Τσίπρας

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και παρέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος.

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη πολιτικού πολιτισμού εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αφορμή στάθηκαν τα όσα είχε πει προ ημερών σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ουσιαστικά έκανε αναφορές στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, ενόψει των διαδικασιών εκλογής προέδρου.

Είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού το να μη σχολιάζουν πολιτικά στελέχη τα εσωτερικά άλλου κόμματος, απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης εκφράζοντας την ενόχλησή του για την παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό IONIAN TV, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την ηγεσία την παράταξης θα την επιλέξουν τα μέλη και οι φίλοι μας, με διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες, όχι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ή άλλοι παράγοντες».

«Προκαλεί αυτή η συμπεριφορά, είναι προκλητικό και αναιδές να εμπλέκονται στα εσωκομματικά άλλων πολιτικοί και οικονομικά συμφέροντα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ συμπληρώνοντας ότι η αυτονομία των κομμάτων είναι θέμα δημοκρατίας.

Πρώτος είχε αντιδράσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τους χαρακτηρισμούς του κ. Τσίπρα εναντίον του. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Φώφη Γεννηματά ενώ ήταν αρνητικός απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο για τον οποίο είπε ότι αν εκλεγεί στην ηγεσία «το ΚΙΝΑΛ θα γίνει ένας δορυφόρος της ΝΔ», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην περίπτωση αυτή δεν τίθεται θέμα συνεννόησης για προοδευτική διακυβέρνηση. «Ο Α.Τσίπρας επεμβαίνει ωμά και απροκάλυπτα στα εσωκομματικά της παράταξής μας. Πρόκειται για πρωτοφανές ατόπημα. Ουδέποτε πολιτικός αρχηγός διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο. Με τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη και την εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.Gr μετατρέπει με σφραγίδα και υπογραφή ψιθύρους σε κραυγές σχετικά με το πολιτικό μου αφήγημα.

Ο πανικός του δεν κρύβεται. Ο Α.Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνει δύναμη εξουσίας ο ίδιος θα γυρίσει στα αζήτητα της πολιτικής και στις προθήκες της ιστορίας», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Με έντονο τρόπο αντέδρασε και η Φώφη Γεννηματά σε «έξωθεν» παρεμβάσεις, όπως είπε, στις εσωκομματικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη στελεχών της Α' Αθήνας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε τόσο σε «κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις» όσο και σε όσους παρεμβαίνουν στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ, ενόψει διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: «Αποκρούουμε τις παρεμβάσεις στο κόμμα μας, είτε πρόκειται για δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία, είτε για απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά μας από άλλα κόμματα».