Skip to main content

Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν απέναντι στη Σουηδία

Η Τουρκία δεν θα δεχτεί «κακόβουλες πράξεις και ανεύθυνες πρακτικές» προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά από την ψηφοφορία στο σουηδικό κοινοβούλιο, με την οποία αναγνωρίζεται η Γενοκτ
Η Τουρκία δεν θα δεχτεί «κακόβουλες πράξεις και ανεύθυνες πρακτικές» προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από την ψηφοφορία στο σουηδικό κοινοβούλιο με βάση την οποία αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Αρμενίων από του Τούρκους το 1915.

«Η Τουρκία δεν θα τρομοκρατηθεί. Δεν θα γονατίσει μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, σε πράξεις που είναι κακόβουλες και σε ανεύθυνες πρακτικές» δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε ομιλία του στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και μεταδόθηκε απ ευθείας από την κρατική τηλεόραση. Επιπλέον, πρωτοβουλίες όπως αυτή του σουηδικού κοινοβουλίου «θα έχουν αρνητική επίδραση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας, που εμείς αγωνιζόμαστε να τις εξομαλύνουμε» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα ανακάλεσε την πρεσβευτή της στη Σουηδία για διαβουλεύσεις ενώ η τουρκική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει έντονα την σουηδική απόφαση. Ο λαός μας και η κυβέρνηση απορρίπτουν αυτή την απόφαση που είναι γεμάτη μεγάλα λάθη και στερείται βάσης».