Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΨΟΥΣ 150 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Στα συρτάρια της Νομαρχίας Πιερίας παραμένουν μελέτες ύψους 150 εκατ. ευρώ, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα, τόνισε ο νομάρχης, Γ. Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης φορέων τ

Στα συρτάρια της Νομαρχίας Πιερίας παραμένουν μελέτες ύψους 150 εκατ. ευρώ, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για τον τομέα της οδοποιίας από ευρωπαϊκά προγράμματα, τόνισε ο νομάρχης, Γιώργος Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των φορέων του νομού με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προτεραιότητα για το νομό Πιερίας έχουν η κατασκευή της περιφερειακής οδού της Κατερίνης και της 13ης εθνικής οδού, καθώς και η βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου».

«Κονδύλια υπάρχουν για την κατασκευή σχολείων, πολιτιστικών κέντρων και περιβαλλοντικών έργων», τόνισε ο νομάρχης και υπογράμμισε ότι ο νομός θα διεκδικήσει πόρους για οδικά έργα από την κεντρική εξουσία.

Από την πλευρά της η κ. Λιόνη παρουσίασε τις δυνατότητες υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι στόχος των επαφών αυτών είναι ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων, η απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η ιεράρχηση των έργων που κρίνονται σημαντικότερα για κάθε περιοχή.

Σημειώνεται ότι η κ. Λιόνη συναντήθηκε με τους φορείς του νομού Πιερίας, στο πλαίσιο της σχετικής ενημέρωσης όλων των δήμων και των νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ