Skip to main content

Ανεργία άνω του 50% στους οικοδόμους της Θεσσαλονίκης

«Η πραγματική ανεργία στην οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη, έχει φτάσει πάνω από 50% και αναμένεται να ανέβει κι άλλο μέσα στο χειμώνα, που παραδοσιακά μειώνονται οι οικοδομικές δραστηριότητες», τονίζει ο π
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εντεινόμενη ανεργία που πλήττει τον κλάδο πραγματοποίησαν στο άγαλμα του Βενιζέλου μέλη του συνδικάτου οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Για πραγματική ανεργία 50% έκανε λόγο ο πρόεδρος του σωματείου κ. Ρέβας.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Βασίλης Ρέβας, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ανεργία στον κλάδο έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και ζήτησε να δοθεί «έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ σε κάθε άνεργο οικοδόμο» και «να γίνεται θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας των ανέργων οικοδόμων, χωρίς προϋποθέσεις (ελάχιστος αριθμός ενσήμων)».

«Η πραγματική ανεργία στην οικοδομή, στη Θεσσαλονίκη, έχει φτάσει πάνω από 50% και αναμένεται να ανέβει κι άλλο μέσα στο χειμώνα, που παραδοσιακά μειώνονται οι οικοδομικές δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Ρέβας.

Ο πρόεδρος του σωματείου κατήγγειλε ως πλημμελείς τους ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών. Κάλεσε, επίσης, τους οικοδόμους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που διοργανώνουν οι οικοδόμοι στις 26 Νοεμβρίου.