Skip to main content

Αναίρεση από Δημητρίου στην απόφαση να μη δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα

Ξεκινούν οι διαδικασίες για να ανατραπεί η απόφαση των δικαστών που αρνήθηκαν δεύτερη φορά το αίτημα Κουφοντίνα για νέα άδεια

Σε αναίρεση της απόφασης των δικαστών του Βόλου προχώρησε απόψε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναφορικά με την απόρριψη χορήγησης άδειας στο ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας είχε ζητήσει να μείνουν τα δικαστήρια του Βόλου ανοικτά ώστε να αναμένουν το έγγραφό της το βράδυ.

Ως εκ τούτου, ξεκινούν οι διαδικασίες για να ανατραπεί η απόφαση των δικαστών που αρνήθηκαν δεύτερη φορά το αίτημα Κουφοντίνα για νέα άδεια λόγω της μη μεταμέλειας για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελέας του Α. Πάγου είχε ζητήσει την απόφαση απόρριψης του αιτήματος του αιτήματος Κουφοντίνα για να τη μελετήσει.

Την ίδια ώρα ο Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Βόλου, καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται στο έγγραφό της για αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Τόσο οι γνωμοδοτήσεις όσο και ο κ.Μπρακουμάτσος καταλήγουν ότι οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Όπως κρίνει η κυρία Δημητρίου το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση Κουφοντίνα, και επιπλέον προσθέτει, ότι αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.