Skip to main content

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ, λύνονται οι κάβοι στα λιμάνια

Δεν γίνεται να υποφέρουμε εμείς για πράγματα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Λύνονται άμεσα οι κάβοι στα λιμάνια της χώρας, καθώς στη συνεδρίασή της η ΠΝΟ αποφάσισε την αναστολή της απεργίας.

Σε σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα συνεχίζονταν έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής.

«Αναστολή της απεργίας και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει, γιατί κανένα πρόβλημά μας δεν λύθηκε», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μετά από την απόφαση ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς. «Δεν γίνεται να υποφέρουμε εμείς για πράγματα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία», πρόσθεσε.

«Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική, έπειτα από διάλογο 18 ημερών», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαιρετίζοντας την απόφαση της ΠΝΟ.

«Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η κυβέρνηση το υλοποίησε πλήρως από την πρώτη στιγμή» πρόσθεσε, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης».

Το απόγευμα της Παρασκευής, το λιμάνι του Ηρακλείου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με «πρωταγωνιστές» τους αγρότες και τους ναυτεργάτες με αφορμή την 8η ημέρα απεργίας της ΠΝΟ.

Οι αγρότες ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες, ενώ καταγράφηκαν επεισόδια με ρίψεις αντικειμένων και νερού, με φωτιά σε εκδοτήρια ναυτιλιακής εταιρίας αλλά και μικροτραυματισμούς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής είχε σπάσει προσωρινά την απεργία η ζακυνθινή κοινοπραξία Ionian Group.

Το πλοίο της Mare di Levante εκτέλεσε στις 5:30 ένα δρομολόγιο στη γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη μεταφέροντας 328 επιβάτες, 88 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 33 φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, ενώ στην επιστροφή (7:15) επιβιβάστηκαν 250 επιβάτες, 67 επιβατικά αυτοκίνητα και 24 φορτηγά.