Skip to main content

Άνετη νίκη για τον Άρη (2-0) επί του Παναιτωλικού στο Χαριλάου (video)

Με τους Μπρούνο Γκάμα-Ιντέγε να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι,οι «κιτρινόμαυροι» λύγισαν τον «Τίτορμο» και ανέβηκαν στην 7η θέση της βαθμολογίας

Δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα αλλά και εντός έδρας για φέτος πανηγύρισε ο Άρης επικρατώντας με 2-0 του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 8η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 7η θέση με 11 βαθμούς ενώ αντίθετα ο «Τίτορμος καταλαμβάνει την 13η θέση με μόλις 2 πόντους.

Σημειώνεται πως την επόμενη αγωνιστική οι Θεσσαλονικείς θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Πανιώνιο, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Ο Άρης κατάφερε να πετύχει γκολ στο 5’ με τον Ντιγκινί όμως αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ο Φετφατζίδης ήταν εκτεθειμένος.

Η πίεση των γηπεδούχων ωστόσο απέδωσε καρπούς καθώς στο 25’, ο Ταχάρ ανέτρεψε τον Μπρούνο Γκάμα, ο διαιτητής Τσαγκαράκης σφύριξε πέναλτι και ο Πορτογάλος εξτρέμ ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου για το 1-0.

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν εκ νέου πέναλτι στο 31’ όταν ο Ντίας ανέτρεψε τον Σούντγκρεν μέσα στην περιοχή με τον Τσαγκαράκη να δείχνει ξανά την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε αυτή τη φορά ο Ιντέγε σκοράροντας για το 2-0.

Είναι χαρακτηριστικά πως το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ ήταν καλά στημένο στον χορτάρι κλείνοντας τους χώρους με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να μην κάνει καμία αξιοσημείωτη ευκαιρία.

Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ όταν στο 52’, ο Έμαν έχασε τη φάση και ο Μαρσιάλ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν καλά για τους φιλοξενούμενους καθώς στο 60’ έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μοράρ με 2η κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο στον Βέλεθ.

Στο 67’, ο Μίκαελ Ένινγκ προχώρησε σε διπλή αλλαγή περνώντας τους Ντουάρτε-Μπα αντί των Ντιγκινί-Σάσα προκειμένου να τονώσει τη μεσαία του γραμμή.

Ο Παναιτωλικός έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Μαρσιάλ που στο 80’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Έμαν ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η στιγμή για τον Άρη να έχει τη δική του –τριπλή- φάση όταν ο Ντουάρτε νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο σε τετ α τετ, το σουτ του Ιντέγε κόντραρε στο κεφάλι του Λουσέρο και τέλος το σουτ του Ντουάρτε με το εξωτερικό πέρασε εκτός εστίας.

Οι τελευταίες καλές φάσεις για τις δύο ομάδες καταγράφηκαν στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων. Αρχικά στο 1ο και για λογαριασμό του Άρη, ο Ιντέγε έκανε λάθος επιλογή καθώς προσπάθησε να στείλει τη μπάλα με το εξωτερικό στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου αντί να σπάσει τη μπάλα στον Ντουάρτε. Έπειτα ξανά για τους «κιτρινόμαυρους», στο 2ο, ο Φετφατζίδης έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά συγκλίνοντας και σουτάροντας με το αριστερό όμως ο Γιαννακόπουλος απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Τέλος στο 3ο, για λογαριασμό του Παναιτωλικού, ο Μπαΐροβιτς κατάφερε να σκοράρει όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Σουηδός επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που υποδέχθηκε την πάσα του Αριγίμπι.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Ροζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα (Μπα 67’), Ματίγια, Ντιγκινί (Ντουάρτε 67’), Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα (Τόνσο 77’), Ιντέγε.

Παναιτωλικός (Χάβος): Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας (Μπιά 46’), Γιοβάνοβιτς,  Μαρσιάλ, Σανιά, Ντάλσιο, Ταχάρ (Αριγίμπι 73’), Σίεστεντ, Ντίας (Μπαΐροβιτς 80’) , Λουσέρο, Μοράρ.