Skip to main content

Ανέτοιμη για την εξουσία η ΝΔ, δηλώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Την εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν είναι ακόμα έτοιμη να αναλάβει τα ηνία του τόπου, εξέφρασε, μιλώντας στο ρ/σ Real fm, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «οι ηγεσίες κρίνονται στην πράξη
Την εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν είναι ακόμα έτοιμη να αναλάβει τα ηνία του τόπου, εξέφρασε, μιλώντας στο ρ/σ Real fm, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε πως «οι ηγεσίες κρίνονται στην πράξη από τα αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν».

Κάνοντας αυτοκριτική για την περίοδο που η ΝΔ βρισκόταν στην εξουσία, υποστήριξε ότι υπάρχουν σημαντικές ευθύνες στην αρχή κυρίως της διακυβέρνησης.

«Δεν μπορώ να δεχτώ πως ένα φιλελεύθερο κόμμα όπως είναι η ΝΔ επέτρεψε την απόλυτη αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ευθύνες και καλό είναι αυτές οι ευθύνες στο πλαίσιο του εσωτερικού διαλόγου να αποδοθούν εκεί που πρέπει».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε επίσης «ήττα του πολιτικού συστήματος» μια ενδεχόμενη προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

«Ενδεχομένως η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης να κριθεί αναγκαία, εάν συμβεί αυτό θα αποτελεί σίγουρα μια συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί το ίδιο τα του οίκου του γι΄αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία θα είναι μια ήττα του πολιτικού συστήματος», υπογράμμισε.