Skip to main content

«Ανεύθυνη η στάση της Ελλάδας», λέει ο Μιλόσοσκι

«Σε περίπτωση που δεν υπήρχε αυτή η ανεύθυνη στάση της Ελλάδας κατά τις προηγούμενες δύο δεκαετίες, η Μακεδονία θα ήταν ήδη μέλος της ΕΕ, αν μη τι άλλο μαζί με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία», δήλωσε ο
«Σε περίπτωση που δεν υπήρχε αυτή η παρεμποδίζουσα και ανεύθυνη στάση της Ελλάδας κατά τις προηγούμενες δύο δεκαετίες, η Μακεδονία θα ήταν ήδη μέλος της ΕΕ, αν μη τι άλλο μαζί με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της Ουγγαρίας, Πέτερ Μπάλατς.

Ο κ. Μιλόσοσκι πρόσθεσε ότι «εάν η Ελλάδα πράγματι θέλει να προβάλει το σχέδιο «Δυτικά Βαλκάνια 2014» θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της σχετικά με την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς και τη στάση της έναντι του νεότερου κράτους αυτής της περιοχής, του Κοσόβου».

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ αναφέρθηκε και στα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα.

«Γίνεται αναφορά σε σχέσεις καλής γειτονίας, ενώ προβάλλονται αρνητικά συνθήματα και συναισθήματα. Γίνεται αναφορά στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, ενώ αυτοί που μπορούν να κάνουν αυτό το βήμα παρεμποδίζονται. Όπως το πρόσφατο επεισόδιο όπου εκδηλώθηκε ένας μαχητικός εξτρεμισμός και έλλειψη ανεκτικότητας, θεωρώ ότι συμβαίνει συχνά και στην ελληνική πολιτική ελίτ άλλα να λέει και άλλα να πράττει», ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων παρέπεμψε στην κοινή διακήρυξη της Ουγγαρίας, της Ελλάδας, της Σερβίας και της Κροατίας που υπεγράφη προχθές στην Βουδαπέστη.