Skip to main content

Επεισόδιο στη Βουλή με Μητσοτάκη και Βούτση (video)

Ο αρχηγός της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής, με αφορμή την παρέμβαση βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

Ένταση επικράτησε κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019 στη Βουλή μεταξύ του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την ομιλία του, απευθυνόμενος προς βουλευτίνΑ του ΣΥΡΙΖΑ, που παρενέβη την ώρα που μιλούσε, είπε «αν είστε κουρασμένη περάστε έξω».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Νίκος Βούτσης καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την ομιλία του, με τον τελευταίο να του απαντά έντονα πως «φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της Βουλής. Αν δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας κατεβείτε κάτω». Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά, με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά: «Τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού. Έχετε άδικο, δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με τέτοιο τρόπο διά του προέδρου της Βουλής θα συζητάτε τον λόγο δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Γιατί το κάνετε αυτό;». Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως ο κ. Βούτσης μεροληπτεί εις βάρος της ΝΔ και συνέχισε: «κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας, αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη θα την επιβάλω εγώ».

«Δεν βρίσκεστε σε τάξη σχολείου, ούτε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας παρακαλώ πολύ. Σιγά να μην επιβάλλετε και την τάξη εδώ μέσα» του απάντησε ο κ. Βούτσης.

«Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο ο οποίος εδώ και πολύ καιρό έχει αποποιηθεί τον ρόλο του. Άλλωστε όπως είπατε κι εσείς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας παίρνει τον ρόλο του» ανταπάντησε ο αρχηγός της ΝΔ για να λάβει εκ νέου την απάντηση του κ. Βούτση: «Ο καθένας τον ρόλο του αλλά εσείς είστε τέσσερα χρόνια τώρα σε προεκλογική περίοδο».

Στη συνέχεια η ένταση αποκλιμακώθηκε με τον αρχηγό της ΝΔ να συνεχίζει την ομιλία του.