Skip to main content

Ανέβηκε πρώτος ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον ΝΠΣ Βόλο στην Τούμπα (video)

Με μοναδικό σκόρερ τον Αντελίνο Βιεϊρίνια με πέναλτι, o «Δικέφαλος» έφτασε τις 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα αφήνοντας πλέον τον Ολυμπιακό στη 2η θέση.

Την 4η του σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ που κέρδισε με 1-0 τον ΝΠΣ Βόλο στην Τούμπα για την 21η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» που δεν έπιασε -ξανά- υψηλά στάνταρ απόδοσης ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 52 πόντους αφήνοντας δεύτερο τον Ολυμπιακό που ακολουθεί με 51.

Σημειώνεται πως την επόμενη -22η αγωνιστική-, οι «ασπρόμαυροι» θα φιλοξενηθούν από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, την προσεχή Κυριακή και ώρα 19:30.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης υπήρξε χαμηλό τέμπο με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί τη μπάλα προσπαθώντας να βρει χώρους προς την εστία του ΝΠΣ Βόλου.

Ο «Δικέφαλος» απείλησε στο 8' με τον Μίσιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τη μπάλα νε περνά πάνω από την εστία ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Σβιντέρσκι σούταρε στην κίνηση αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 20', οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Βιεϊρίνια να σουτάρει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Σημειώνεται πως στο 24', το παιχνίδι σταμάτησε συμβολικά καθώς στο μάτριξ της Τούμπας έπαιξε μια εικόνα του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ αγκαλιά με την 13χρονοη κόρη του Τζιάνα, με τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα έχασε καλή ευκαιρία στο 33' όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ, ο Αουγκούστο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη ενώ στο 38' καταγράφηκε η καλύτερη στιγμή για τον νταμπλούχο καθώς ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Οικονόμου πλασάροντας αλλά ο Τσίκα έδιωξε σε κόρνερ προ γραμμής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά στο 51' με τον Μίσιτς να πασάρει στον Βιεϊρίνια και το σουτ του αρχηγού να περνά ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη ενώ ο ΝΠΣ Βόλος απείλησε αντίστοιχα ένα λεπτό αργότερα -και για πρώτη φορά ουσιαστικά στο παιχνίδι- με τον Μάντζη από τα αριστερά να μπαίνει στην περιοχή εξαπολύοντας διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Ο «Δικέφαλος» είχε νέα φάση στο 54' με τον Μίσιτς να κάνει ωραία προσπάθεια και πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 58' κέρδισε πέναλτι καθώς ο Τσαούσης ανέτρεψε τον Λημνιό μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε δύο λεπτά αργότερα ο Βιεϊρίνια στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκαραβέλη για να γίνει έτσι το 1-0.

Σημειώνεται πως οι νεοφώτιστοι Θεσσαλοί ήταν αξιόμαχοι πιέζοντας για την ισοφάριση και έχασαν την 2η τους ουσιαστικά ευκαιρία στο 61' με το μακρινό σουτ του Τσοκάνη να κοντράρει στον Βαρέλα φεύγοντας κόρνερ ενώ η τελευταία τους φάση καταγράφηκε στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90' + 2' όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ πέρασε ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μαουρίσιο (Μπίσεσβαρ 55'), Λημνιός, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (Εσίτι 87'), Σβιντέρσκι (Λάμπρου 69').

ΝΠΣ Βόλος (Γκαγιέγκο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Τσαούσης, Δημόπουλος (Τόρες 83'), Οικονόμου, Τσίκα, Τσοκάνης, Μαξ (Λύρατζης 77'), Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Μάντζης.