Skip to main content

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μάκης Κυριζίδης από τους «Εντάξει»

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019, το κλίμα στην παράταξη ήταν βαρύ.

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη των «Εντάξει» ανακοίνωσε ο Μάκης Κυριζίδης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019, το κλίμα στην παράταξη ήταν βαρύ.

«Σας δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμε από την παράταξη και θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου ως αντιπολίτευση απέναντι στην διοίκηση», ανέφερε.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κυριζίδης άφησε αιχμές για τη στάση τόσο του επιικεφαλής των Εντάξει όσο και των συμβούλων του.

«Τις τελευταίες ημέρες δημόσια τόσο ο επικεφακης των Εντάξει όσο και στελέχη της παράταξης επαναλαμβάνουν οτι έχω θέσει εαυτόν με αυτή μου την κίνηση εκτός ομάδος. Ότι δεν αποτελώ μέρος των Εντάξει και οτι οδηγήθηκα σε σοβαρό παράπτωμα. Σέβομαι απολύτως τις δημόσιες δηλώσεις του, αν και δεν κατανοώ τι ακριβώς υπερασπίζονται» και πρόσθεσε: «Δεν προβαίνουν στη διαγραφή μου προφανώς διότι δεν πληρούνται οι προϋποθεσεις αυτης. Επειδή η πρόθεσή μας και η δημιουργία της ομάδας, αφορά τις επόμενες εκλογές, η στόχευσή μας σε θετική αυτοδιοικητική ρητορικη και επιχειρηματολογία δεν δύναται να αλλάξει και επειδή επιθυμώ να διευκολύνω τους συναδέρφους και να σταματήσω τον αρνητισμό που δεν βοηθά την πόλη, δηλώνω ότι ανεξαρτητοποιούμαι απο την παράταξη των Εντάξει». 

Ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αλλά απλό μέλος.

Ήδη, ο κ. Κυριζίδης δεν είχε παραβρεθεί στις συνεδριάσεις της παράταξης, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

«Θεσσαλονίκη Θετικά» θα είναι το όνομα της νέας παράταξης με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο.