Skip to main content

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Θεόφιλος Πατέλης από την παράταξη Ορφανού

Ο δημοτικός σύμβουλος αποχώρησε από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» με αιχμές για μη ύπαρξη συνεννόησης ενδοπαραταξιακά.

Ανεξαρτητοποιήσεων συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης με την παράταξη Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» να χάνει έναν ακόμα δημοτικό σύμβουλο.

Ο λόγος για τον δικηγόρο Θεόφιλο Πατέλη που ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη με την οποία κατέβηκε υποψήφιο.

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παρά την απόφαση της παράταξης να υπάρξει κλίμα συνεννόησης ώστε να διοικηθεί η πόλη ξεπερνώντας τα εμπόδια της απλής αναλογικής, δεν υπήρξε καμία συνάντηση, ούτε καν τηλεφωνική επικοινωνία, γεγονός που τον οδήγησε στον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πατέλης έχει προταθεί από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για το Δ.Σ των Κοιμητηρίων του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η δήλωση Πατέλη:

Εκατοντάδες χιλιάδες συνδημότες μας προσήλθαν και ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου ελπίζοντας ότι θα εκλέξουν τους κατάλληλους, για να οδηγήσουν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας μπροστά. Επειδή τυγχάνω ένας από αυτούς και με υψηλό αίσθημα ευθύνης δεν γίνεται να βάλω τις όποιες διάφορές μου με τους συναδέλφους μου πάνω από το κοινό καλό και την αγάπη μου για την πόλη.

Οι συνέπειες της απλής αναλογικής πρέπει να αρθούν και η πόλη να βρει τάχιστα τον βηματισμό της. Για να επιτευχθεί αυτό έχουμε χρέος να προβούμε σε πράξεις έμπρακτης υπέρβασης και να υπηρετήσουμε το συλλογικό συμφέρον μέσα από συνθέσεις και συνεργασίες. Η συνεργασία δεν είναι μία αφηρημένη έννοια – πρέπει να καταλήγει και σχηματοποιείται σε συγκεκριμένη φόρμα, σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Τέτοια απόφαση άλλωστε πήρε σύσσωμη η δημοτική ομάδα που εκλέχθηκε από την δημοτική παράταξη που συμμετείχα, μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου. Πρέπει να συστρατευτούμε με τη διοίκηση και να βοηθήσουμε να διοικηθεί η πόλη.

Το ότι έκτοτε δεν υπήρξε άλλη συνάντηση, ούτε απλή τηλεφωνική έστω επικοινωνία δεν συνεπάγεται ότι αλλάζει η τοτινή μου πρόθεση. Δεν σημαίνει πολύ παραπάνω ότι αλλάζει η απόφαση της δημοτικής ομάδας την οποία υπηρέτησα και πιστεύω ότι άξιζε περισσότερα.

Για τους παραπάνω λόγους με αίσθημα ευθύνης και πιστός στα συμφωνηθέντα δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ορφανό και δηλώνω τη συστράτευσή μου στην υπόθεση ανάταξης της πόλης.