Skip to main content

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Τσογκαρλίδης, πάει για υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη

Ο πρώην αντιδήμαρχος του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη αποχώρησε από την παράταξη «Δύναμη Ενότητας» και προαναγγέλλει υποψηφιότητα στις δημοτικές του 2023

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της διοίκησης του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη ανακοίνωσε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος, Πάρης Τσογκαρλίδης, με επιστολή του στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, ο κ. Τσογκαρλίδης στην ίδια επιστολή δηλώνει την πρόθεσή του να δημιουργήσει δημοτική παράταξη και να είναι προφανώς υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Ο κ. Τσογκαρλίδης παραμένει ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, καθώς αποχώρησε από την παράταξη «Δύναμη Ενότητας» του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, επικαλούμενος σειρά λόγων, «πολιτικών, κοινωνικών και προσωπικών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του της διοίκησης και τον δήμαρχο, τονίζοντας πως από το 2011 αγωνίστηκαν όλοι μαζί για την κοινωνική πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «η συμμετοχή στα κοινά δεν αρκεί να πηγάζει μόνο από την ειλικρινή και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, αλλά απαιτεί και ένα ζωντανό πολιτικό όραμα που θα υπηρετεί και θα εμπνέει τους πολίτες. Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι όπως σε όλους τους τομείς της δημιουργίας, έτσι και στην πολιτική, η έμπνευση δεν μπορεί να πηγάζει αέναα χωρίς την ανανέωση. Η στασιμότητα μπορεί μόνο για ένα διάστημα να ανακόπτει το ποτάμι της ζωής, στο οποίο όλοι μας ως μέλη της κοινωνίας θα πρέπει να ταξιδεύουμε όχι με φόβο αλλά με τόλμη για ανακάλυψη νέων οριζόντων. Προσωπικά εργάστηκα ομαδικά μέσα από την παράταξη μας, πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας, και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τις εμπειρίες και γνώσεις που απέκτησα από τους συναδέλφους μου. Θα ήταν όμως ανειλικρινές το αίσθημα σεβασμού στη μέχρι σήμερα προσφορά να αποτελεί θύρα αποκλεισμού της ομολογίας πως η πολυετής ενάσκηση των ίδιων καθηκόντων από τα ίδια πρόσωπα έχει οδηγήσει την παράταξη σε σημαντική απώλεια της ζωτικότητας της μεταρρυθμιστικής ορμής που απαιτείται για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα».

Ο κ. Τσογκαρλίδης τονίζει επίσης ότι «η σύνθεση προτάσεων αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατικής λειτουργίας κάθε θεσμού και δυστυχώς έχει χαθεί η καταλυτική δυναμική της πολυφωνίας από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετατρέποντας το σταδιακά σε όργανο επικύρωσης αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί. Αποτελεί προσωπική μου επιλογή να αναλάβω το μέρος της ευθύνης που πιστεύω πως μου αναλογεί και στην κατεύθυνση αυτή θα προσπαθήσω να συμβάλλω στη διεύρυνση του πλουραλισμού των προτάσεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναπόφευκτα, η περαιτέρω συμμετοχή μου στην παράταξη θα αποτελούσε περιοριστικό παράγοντα στο δημόσιο λόγο που επιθυμώ να εκφράσω ανοιχτά προς τους συμπολίτες μας και δεν θα ενθάρρυνε την αναγκαία αναζωπύρωση αναπτυξιακού οραματισμού και την κινητοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων που απαιτείται για την περαιτέρω πρόοδο του Δήμου μας».

Και στο τέλος της επιστολής του ο κ. Τσογκαρλίδης ανακοινώνει επί της ουσίας και την πρόθεσή του να είναι αντίπαλος με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη στις επόμενες δημοτικές εκλογές αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από σήμερα ξεκινώ έναν δημόσιο και ευρύ διάλογο με τους πολίτες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με πρόθεση τη διαμόρφωση μιας νέας εναλλακτικής πρότασης για τις Δημοτικές εκλογές του 2023. Μέχρι τότε δεσμεύομαι ότι θα συνεχίζω να στηρίζω κάθε θετική πρόταση με αίσθημα ευθύνης και ελπίζω να συμβάλλω πιο ενεργά στη διαμόρφωση του νέου οράματος που χρειάζεται ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη για να ανταπεξέλθει όχι μόνο στα καθημερινά αιτήματα και τις προσδοκίες των πολιτών αλλά και να απαντήσει ουσιαστικά στις προκλήσεις του μέλλοντος».