Skip to main content

Ανεξάρτητος υποψήφιος για την Δ΄ Κοινότητα ο Κώστας Τσιαπακίδης

Ο νυν πρόεδρος της Δ΄ Κοινότητας απευθύνει «ένα ανοιχτό αυτοδιοικητικό δημοκρατικό προσκλητήριο», ενώ κάνει λόγο για αγώνα χωρίς κομματικές ταμπέλες

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου, στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο Κώστας Τσιαπακίδης.

Ο νυν πρόεδρος της Δ΄ Κοινότητας, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2014 με την παράταξη «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη, θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.  

«Αποφάσισα σε αυτό το αυτοδιοικητικό βιβλίο να ανοίξω μαζί σας ένα νέο κεφάλαιο και να ξεκινήσουμε  έναν νέο αγώνα όπου όλοι θα είμαστε συνοδοιπόροι, στον οποίο κανείς δεν θα περισσεύει, έναν αγώνα χωρίς κομματικές ταμπέλες, αποκλεισμούς, μακρυά από νοοτροπίες και κομματικές εμμονές», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Ο κ. Τσιαπακίδης απευθύνει «ένα ανοιχτό αυτοδιοικητικό δημοκρατικό προσκλητήριο, ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανταλλαγής απόψεων, σχεδιασμού και αποφάσεων για την Σύγχρονη Τούμπα».

«Ο νέος Νόμος “Κλεισθένης 1” με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές του Μαΐου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν νέες ανεξάρτητες δυνάμεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Να μπορούν να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και αύριο να υλοποιήσουν αυτά που χρειάζονται για να καλυτερέψει η ζωή τους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο, σε κάθε πλατεία. Να είναι οι άνθρωποι ενεργοί δημότες της διπλανής πόρτας. Αυτοί οι νεολαίοι μας με τον αυθορμητισμό και τα όνειρα τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνθρωποι της αγοράς με τις αγωνίες τους, οι άνθρωποι της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, οι υπάλληλοι αλλά και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας με τις εμπειρίες τους, οι απλοί δημότες με όρεξη και διάθεση για προσφορά», σημειώνει.

Όπως αναφέρει, η απόφασή του αυτή «δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιλογή, αλλά είναι η παρότρυνση πολλών συνδημοτών».  «Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία, αίσθημα ευθύνης, απαιτεί όρεξη για δουλειά, διάθεση προσφοράς και αγώνα  γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζονται στο πρόσωπό μου», υπογραμμίζει ο κ. Τσιαπακίδης.

Σημειώνεται ότι ενώ με τον «Καλλικράτη» κάθε συνδυασμός έπρεπε να περιλαμβάνει στην δήλωση κατάρτισης του, τον υποψήφιο Δήμαρχο καθώς και τους υποψήφιους για το Δ.Σ. και τα όργανα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, με τον «Κλεισθένη», η δήλωση κατάρτισης του δημοτικού συνδυασμού δεν περιλαμβάνει τους υποψήφιους Πρόεδρους και συμβούλους των Κοινοτήτων. Έτσι, η εκλογή στις Κοινότητες γίνεται πλέον με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό του Δημάρχου και σε χωριστή κάλπη.