Skip to main content

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο-Στο νησί ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μεταβαίνει αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σήμερα στο Κερί Ζακύνθου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα. Το χωριό έχει εκκενωθεί πλήρως, ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μεταβαίνει αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονται με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρονται με μεταγωγικό αεροσκάφος από την Θεσσαλονίκη.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την στιγμή στην πυρκαγιά είναι 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και δύο PZL.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Κερί και Αγαλάς, καθώς και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάσος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Σε εξέλιξη και στο Λουτράκι

Σε εξέλιξη είναι επίσης η μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως αύριο που πέφτουν κατακόρυφα οι άνεμοι θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.