Skip to main content

Αγγελοπούλου: Ο Τζιτζικώστας είναι ένας τολμηρός μεταρρυθμιστής

Παρασκήνια από τη συνάντηση του περιφερειάρχη με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τολμηρό μεταρρυθμιστή» αποκάλεσε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή τους στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Βίλα Αλλατίνη.

«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δείχνει ότι είναι ένας τολμηρός μεταρρυθμιστής σε πάρα πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν τόσο με το παρόν, όσο και με το μέλλον», είπε η κ. Αγγελοπούλου και συμπλήρωσε μάλιστα πως «έχουμε εμπιστοσύνη στον περιφερειάρχη και στη Μακεδονία και προχωράμε μαζί όχι μόνο αυτή τη χρονιά. Αυτή η χρονιά είναι μόνο η αρχή του τρίτου αιώνα της Ιστορίας μας».

Η κ. Αγγελοπούλου δώρισε στον κ. Τζιτζικώστα ένα σπάνιο επετειακό νόμισμα της Επιτροπής, που στη μια όψη του εικονίζεται ο Παύλος Μελάς, τονίζοντας ότι έχουν τυπωθεί από το Εθνικό Νομισματοκοπείο πολύ λίγα τέτοια νομίσματα και στη συνέχεια καταστράφηκε η μήτρα, γεγονός που τα καθιστά συλλεκτικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κ. Αγγελοπούλου για την ιστορία της Βίλας Αλλατίνι και την ξενάγησε στους κήπους, ενημερώνοντάς της τόσο για την προτομή του Μωυσή Αλλατίνι, όσο και για το εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου και τις χρήσεις του κτηρίου και των άλλων χώρων του οικοπέδου.

Η κ. Αγγελοπούλου μάλιστα ενημέρωσε ότι σε 18 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη, θα προβληθούν ψηφιακές εικόνες της Επανάστασης στις 12 και 13 Ιουνίου, ενώ στις 24 και 25 Ιουλίου θα γίνουν συναυλίες με συγκροτήματα σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, με επίκεντρο την Επανάσταση.