Skip to main content

Άγγελος Αναστασιάδης: Η εθνική να γίνει όπως αυτή του 2004

«Η ομάδα μας έπρεπε να πιστέψει ένα στόχο: την πρόκριση στους τελικούς. Για μένα η πρόκριση θα παιχθεί στο τελευταίο παιχνίδι», είπε ο τεχνικός.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να τα καταφέρει και να αποσπάσει αποτέλεσμα από την Ιταλία στον αυριανό αγώνα του ΟΑΚΑ.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε ότι «το ζητούμενο για μας από την πρώτη στιγμή ήταν να αλλάξουμε τη φιλοσοφία, να την επαναφέρουμε στο προ του 2004 εποχή: μια ομάδα που θα πιστεύει στον εαυτό της, αγαπημένη, που θα προσπαθούν όλοι μαζί για να καταφέρουν πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Η ομάδα μας έπρεπε να πιστέψει ένα στόχο: την πρόκριση στους τελικούς. Για μένα η πρόκριση θα παιχθεί στο τελευταίο παιχνίδι. Είναι θέμα ημέρας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα παλέψουμε να νικήσουμε αύριο και ο κόσμος θα δει 11 παιδιά που θα μπουν στο γήπεδο για να ματώσουν. Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε».

Όσο για το πώς θα αντιμετωπίσει το 4-3-3 του Ρομπέρτο Μαντσίνι; «Δεν με ενδιαφέρει τόσο ο αντίπαλος, όσο το τι θα κάνει η δική μου ομάδα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε, πειθαρχημένοι και δώσουμε αυτά που μπορούμε, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα από αυτό που φαίνεται τώρα. Η Ιταλία είναι μεγάλη δύναμη, τη σεβόμαστε και θα δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουμε, ανάλογα με το παιχνίδι», απάντησε.

Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα στον κόσμο: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους ευχαριστήσουμε. Είναι υποχρέωση όλων. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε να έρθουν, είναι αυτονόητο. Ελπίζω και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να γεμίσουμε αυτό το γήπεδο».

Εκ μέρους των διεθνών μίλησε ο Κώστας Μανωλάς. Όταν ρωτήθηκε για τα καλά λόγια του Κιελίνι προς το πρόσωπό του και αν εκτιμά ότι τη νέα περίοδο θα είναι συμπαίκτες στη Γιουβέντους, απάντησε: «Δεν ξέρω, δεν το έχω σκεφτεί, αλλά ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είναι από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο. Ξέρω όλα τα παιδιά της Εθνικής Ιταλίας. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε με πίστη, με θάρρος και με θράσος και θα δούμε στο τέλος το αποτέλεσμα».

Και συνέχισε: «Φιλοσοφία μας είναι να μπούμε για να νικήσουμε, αν μπεις για να μη χάσεις, θα χάσεις. Αν βγάλουμε αυτά που δείξαμε στις τελευταίες προπονήσεις, είμαι πολύ αισιόδοξος. Το ματς με τη Βοσνία μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Περάσαμε δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, γιατί η Εθνική ήταν συνηθισμένη σε μεγάλα πράγματα και ελπίζουμε να την επαναφέρουμε».

Για την Εθνική Ιταλίας ανέφερε ότι «είναι πολύ καλά στημένη στο γήπεδο, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα την ομάδα μας. Τα πάντα εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση και όχι του αντίπαλου. Έχει παίκτες μεγάλης ποιότητας και στην επίθεση. Στον Μαντσίνι αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, στα τελευταία ματς η Ιταλία ήταν πολύ καλή επιθετικά, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε αύριο».