Skip to main content

Αγγέλου: Μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τα αθλητικά προσόντα του Ουάμπα

Ο προπονητής του Άρη και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ξετύλιξαν το κουβάρι της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ιστορίας του νεαρού Κογκολέζου καλαθοσφαιριστή

Το κουβάρι της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ιστορίας του Κρις Ουάμπα, του νεαρού Κογκολέζου καλαθοσφαιριστή που από τα hot spot της Λήμνου βρέθηκε στη Σίνδο και από εκεί συνεχίζει πλέον την καριέρα του στον Άρη ξετύλιξαν μιλώντας στην εκπομπή εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στην ΕΡΤ1, οι Βαγγέλης Αγγέλου και Λάζαρος Παπαδόπουλος.

«Συνεργαστήκαμε με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο αλλά και τον Γιώργο Μπαλογιάννη που είναι στη Σίνδο. Μας έδωσαν την πληροφορία για την ευκαιρία που ήθελε ο Κρις και μέσα από την πλατφόρμα του Athlenda την οποία έχει φτιάξει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, οι συνεργάτες μας παρακολούθησαν βίντεο του Κρις. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ευρύτερη οικογένεια του μπάσκετ έχει αγκαλιάσει παιδιά σαν τον Κρις είτε πρόκειται για ελληνόπουλα είτε για παιδιά από άλλες χώρες. Είμαστε χαρούμενοι που θα είναι μαζί μας και θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε την αθλητικότητά του με την μπασκετική φιλοσοφία μας», είπε αρχικά ο προπονητής του Άρη.

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που είδε στον Κρις Ουάμπα, απάντησε: «Μου κέντρισαν το ενδιαφέρον τα αθλητικά προσόντα του. Τον είδε η επιστημονική ομάδα μας και ο Κρις επιλέχθηκε γιατί είναι έξυπνος, συναισθηματικός, μορφωμένος, αθλητικός και επικοινωνιακός. Μη ξεχνάμε ότι ο αθλητισμός είναι μια βάρκα όπου κωπηλατείς τα όνειρά σου. Αυτό έκανε ο Κρις, ταξίδεψε για να διεκδικήσει την ευκαιρία του».

Ο Ουάμπα αναφέρθηκε στο όνειρό του: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Τίποτε δεν είναι εύκολο στη ζωή αλλά αν έχεις το όνειρό σου και το διεκδικείς είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσει ο Θεός. Τώρα έχω το όνειρό μου στα χέρια μου. Έχω την ευκαιρία, πρέπει να την εκμεταλλευτώ για να γίνω αυτό που θέλω στο μέλλον».

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην περιπέτεια του Κρις αλλά και στην αθλητική διαδικτυακή πλατφόρμα, το Athlenda: «Το Athlenda ανακαλύπτει αθλητές και ουσιαστικά τους προωθεί για να πραγματοποιήσουν τα όνειρό τους. Μπορεί κάποιος αθλητής να μη διακριθεί στις ηλικίες των 16, 17 ή 18, μη ξεχνάμε εξάλλου ότι τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο και οι Διαμαντίδης, Παπαλουκάς δεν έπαιξαν στις μικρές εθνικές ομάδες. Επειδή λοιπόν πολλές φορές είναι δύσκολο να αναδείξεις το ταλέντο σου, δημιουργήθηκε το Athlenda το οποίο παρουσιάζει παίκτες από την Ικαρία έως την Καστοριά αλλά και απ’ όλον τον κόσμο. Ο Κρις είναι ένα παιδί το οποίον δεν ήξερε κανέναν, δεν ήξερε καν που είναι το γήπεδο, ήρθε χωρίς καθοδήγηση και πλέον πραγματοποιεί το όνειρό του».