Skip to main content

Αγγλία: Ταμείο από τους παίκτες της Premier League για το NHS

Οι ποδοσφαιριστές της κορυφαίας κατηγορίας στο νησί αποφάσισαν να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Στη δημιουργία ενός ταμείου για την άντληση χρημάτων προς ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) και φιλανθρωπικών οργανώσεων προχώρησαν οι ποδοσφαιριστές της Premier League προκειμένου να συμβάλλουν έτσι στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως οι παίκτες επικρίθηκαν έντονα από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, όταν δεν δέχθηκαν την απαίτηση των συλλόγων να δεχθούν μισθολογικές περικοπές ύψους 30%, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα μειώσει τα φορολογικά έσοδα για το NHS της Βρετανίας.

 Οι αρχηγοί της Τότεναμ, Χάρι Κέιν και της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, ήταν μεταξύ των παικτών που συμμετέχουν και έκαναν tweet με το hashtag #Playerstogether.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μετά από εκτεταμένες συνομιλίες μεταξύ ενός τεράστιου αριθμού παικτών από όλους τους συλλόγους της Premier League, δημιουργήσαμε τη δική μας συλλογική πρωτοβουλία παίκτη, #PlayersTogether», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την παικτών που γνωστοποιούν ότι θα συνεργαστούν με τη NHS Charities Together (NHSCT), η οποία εκπροσωπεί πάνω από 140 φιλανθρωπικές οργανώσεις του NHS, για να τους βοηθήσει στην άμεση και αποτελεσματική διανομή των κεφαλαίων όπου χρειάζονται τα περισσότερα.