Skip to main content

Ανοιχτά τα αρτοποιεία και τα μαγαζιά στο Καπάνι την Καθαρά Δευτέρα

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο κάποια καταστήματα ώστε να μπορούν οι Θεσσαλονικείς να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

 

Ανοιχτά θα παραμείνουν την Καθαρά Δευτέρα τα περισσότερα μαγαζιά στο Καπάνι, ώστε να μπορούν οι Θεσσαλονικείς να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Συγκεκριμένα, τα ψαράδικα, τα αρτοποιεία, τα μανάβικα αλλά και τα παντοπωλεία της εν λόγω αγοράς θα λειτουργήσουν από τις 6.00 έως τις 14.00.

Ανοιχτοί όμως θα παραμείνουν και οι φούρνοι στην πόλη, προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους την παραδοσιακά λαγάνα. Η τιμή της λαγάνας θα είναι φέτος στα 2 ευρώ το τεμάχιο. 

«Ο λόγος για την υψηλότερη τιμή της λαγάνας σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες του έτους -οπότε και πωλείται προς ένα ευρώ- είναι το αυξημένο εργατικό κόστος» δήλωσε στο ΑΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Όπως ανέφερε η ίδια, «την Καθαρά Δευτέρα θα πρέπει ο κάθε φούρνος να δουλέψει από τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής, μέχρι τις 14.30 το μεσημέρι της επομένης», προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση. «Όπως γίνεται αντιληπτό», πρόσθεσε, «για να ψηθούν οι ποσότητες που απαιτούνται (ως και 700 τεμάχια η μέση κατανάλωση ανά μαγαζί), θα πρέπει ο φούρναρης να πληρώσει τριπλό μεροκάματο».

Συνολικά στα αρτοπωλεία του νομού πωλούνται πάνω από 450.000 λαγάνες την Καθαρά Δευτέρα.

 

Τέλος, σημειώνεται ότι την Καθαρά Δευτέρα θα λειτουργήσουν κανονικά και οι λαϊκές αγορές, όπως επισημαίνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.