Skip to main content

Ανοιχτή Πόλη για υπόγειους κάδους:Κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση

Η υπογειοποίηση των κάδων που θα αποτελούσε έργο πνοής για το κέντρο της πόλης πήγε στις καλένδες, αναφέρει η δημοτική παράταξη.

Κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ασκεί η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με αφορμή την εξέλιξη με τον διαγωνισμό για τους υπόγειους κάδους.

«Για άλλη μια φορά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Η υπογειοποίηση των κάδων σε πιλοτική κλίμακα που θα αποτελούσε έργο πνοής για το κέντρο της πόλης, δεδομένου του αισθητικού αλλά και λειτουργικού αποτελέσματος που θα επέφερε, πήγε στις καλένδες», αναφέρει η παράταξη με επικεφαλής την Ρία Καλφακάκου σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, «παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης τον Σεπτέμβριο του 2017, για ολοκλήρωση του έργου εντός του επόμενου τριμήνου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην τελευταία της συνεδρίαση ματαίωσε τον διαγωνισμό». «Ο λόγος ήταν η μη δυνατότητα συμφωνίας μεταξύ του Δήμου και της ανάδοχης εταιρείας, καθώς η τελευταία κάνει λόγο για προχειρότητες που αφορούν τις προυποθέσεις πραγμάτωσης του έργου», υπογραμμίζεται.

Η Ανοιχτή Πόλη υπενθυμίζει «την δέσμευσή της πως η υποστήριξή της στην λήψη του δανείου από το Δήμο προυποθέτει πως τα χρήματα θα διοχετευτούν σε έργα που θα βελτιώνουν την ζωή των πολιτών και ταυτόχρονα θα περιορίζουν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, έργα όπως αυτό της υπογειοποίησης των κάδων. Γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται να είναι μια καθαρή πόλη».