Skip to main content

Ανοιχτή Πόλη: Βολές κατά Κουράκη,Αϊβάζογλου, Αβαρλή για Πλ. Ελευθερίας

Η παράταξη τονίζει πως τάχθηκε υπέρ της ανάπλασης της Πλατείας, σε αντίθεση με δημοτικούς συμβούλους που «αποποιήθηκαν» τις παλαιότερες θέσεις τους.

Υπέρ της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας «ως χώρος πρασίνου και μνήμης για τους χιλιάδες Εβραίους που ξεκίνησαν από εκεί ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή» ψήφισε η «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Η παράταξη, σε ανακοίνωσή της, βάλλει κατά ανεξαρτητοποιημένων δημοτικών συμβούλων, που τάχθηκαν κατά της ανάπλασης αναφέροντας τα εξής: «Η ΑΠ υποστήριξε την πρόταση του δημάρχου  Μπουτάρη υπέρ της ανάπλασης, σε αντίθεση με δημοτικούς συμβούλους δεξιών παρατάξεων, αλλά και ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους, όπως η Μ. Αιβάζογλου προερχόμενη από τις Γειτονιές σε Δράση, ο Γ. Αβαρλής από την ΑΠ και ο Α. Κουράκης από την Πρωτοβουλία, οι οποίοι αποποιήθηκαν την ιστορία και τις θέσεις των παρατάξεων από τις οποίες προέρχονταν».

«Το αντεπιχείρημα στην ανάπλαση είναι η έλλειψη θέσεων στάθμευσης παρά την διατύπωση από τον δήμαρχο εναλλακτικών προτάσεων» συνεχίζει η Ανοιχτή Πόλη και επισημαίνει πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές που απέχουν μόλις 3 μήνες από σήμερα «φαίνεται να επανακαθορίζουν τις θέσεις κάποιων δημοτικών συμβούλων δημιουργώντας νέα δεδομένα στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου για τους επόμενους 6 μήνες».