Skip to main content

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο: Έναρξη εγγραφών για τον Β' κύκλο μαθημάτων

Οι θεματολογίες των δύο τμημάτων της διδακτικής περιόδου 2018-2019 είναι «Ψυχοσωματική ιατρική. Όταν το σώμα μιλάει» και «8 μαθήματα αυτογνωσίας».

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Β΄κύκλο μαθημάτων της διδακτικής περιόδου 2018-19 (Ιανουάριος-Μάρτιος 2019), στα δύο τμήματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα:

Η θεματολογία του Α΄τμήματος είναι: «Ψυχοσωματική ιατρική. Όταν το σώμα μιλάει». Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16/01/19 ώρα 16:30 έως 19:00 και θα πραγματοποιούνται  κάθε Τετάρτη, την ίδια ώρα για 8 συνεχόμενες εβδομάδες.

Οι σπουδαστές θα μάθουν, πως επιδρούν οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες στην εμφάνιση, στην πορεία και στην θεραπεία κάποιων ασθενειών, μέσω της ολιστικής θεώρησης που λέει ότι ψυχή και σώμα συνδέονται αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται.

Η θεματολογία του Β΄τμήματος είναι: «8 μαθήματα αυτογνωσίας». Τα μαθήματα εδώ θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 23/01/18 /01/19, ώρα 19:30 έως 22:00 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα για 8 συνεχόμενες εβδομάδες.

Οι σπουδαστές θα μάθουν τι είναι αυτογνωσία και πως μπορούν να την κατακτήσουν με συγκεκριμένα βήματα και παραδείγματα. Η αυτογνωσία είναι η πιο σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος, για μακροπρόθεσμη ευτυχία, καθώς καλλιεργεί την τέχνη της χαρούμενης ζωής.

Και στα δύο τμήματα θα διδάξουν  καταξιωμένοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Ψυχίατροι Ψυχολόγοι και ειδικοί στην προσωπική ανάπτυξη, ενώ με την ολοκλήρωση των μαθημάτων  οι σπουδαστές θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό σπουδών.

Τα μαθήματα και των δύο παραπάνω κύκλων θα πραγματοποιούνται, στην αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου,  Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε χωρίς κανένα ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, απλά και μόνο καταβάλλοντας την σχετική και εφ΄απαξ συνδρομή εγγραφής, ενώ προβλέπεται μειωμένο κόστος εγγραφής  για ειδικές ομάδες ατόμων.

Οι εγγραφές γίνονται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.alp.gr. Θέσεις περιορισμένες.

Πληροφορίες/εγγραφές: www.alp.gr και στα τηλέφωνα: 2821501060-6936004242

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο μετρά 13 χρόνια ζωής αποτελώντας, σήμερα το πλέον επιτυχές πρόγραμμα διά βίου μάθησης στην χώρα μας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση και επισημαίνει πως μοναδικός σκοπός του είναι η προσωπική ανάπτυξη με την παροχή στους πολίτες έγκυρης επιστημονικής γνώσης,  με στόχο την βελτίωση της καθημερινής ζωής τους και κατ΄επέκταση της κοινωνίας.

To Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο (Α.Λ.Π.) λειτουργεί πανελλαδικά υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.