Skip to main content

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα

Μακάρι το οικονομικό επιτελείο να έχει το περιθώριο για μια καλύτερη εισήγηση, ευχήθηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέλιος Πέτσας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα, άφησε το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στο οικονομικό επιτελείο.

Στο ερώτημα γιατί κοινωνικό μέρισμα δεν θα δοθεί φέτος σε χαμηλοσυνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες και αρκετούς από τους χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «πρέπει να συγκρίνουμε τα έτη 2018 και 2019» για να προσθέσει:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους 800 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο τέως υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για ροφήματα.

Πάντως, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το τελικό ποσό στους δικαιούχους λέγοντας: «Ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο το ποσό από αυτό που αναγράφεται στις εφημερίδες».

Μακάρι το οικονομικό επιτελείο να έχει το περιθώριο για μια καλύτερη εισήγηση, ευχήθηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με την ταυτόχρονη υπόμνηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει πόσα χρήματα θα διαθέσει, αντιθέτως έχει γνωστοποιήσει πόσοι περίπου, θα είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος.