Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΥΒΟΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ-ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε ότι δεν είναι εφικτή έως τις 25 Μαίου η μετακίνηση προς την Ελαφόνησο και την Λευκάδα

Την δυνατότητα να μετακινηθούν κανονικά προς την Εύβοια, όπως και στην ηπειρωτική Ελλάδα έχουν οι πολίτες από τις 18 Μαΐου, διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα.

Επίσης, ανέφερε πως τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι δεν είναι εφικτή η μετακίνηση πολιτών προς την Ελαφόνησο και την Λευκάδα. Τα δύο αυτά μέρη, όπως είπε, ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η μετακίνηση εκεί όπως και στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπεί, από τις 25 Μαΐου.

Για τις εκκλησίες είπε ότι από την Κυριακή επιτρέπεται η τέλεση μυστηρίων και λειτουργιών και μέσα στον ναό θα επιτρέπεται ένα άτομο ανα 10 τ.μ.

Παράλληλα, θύμισε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ