Skip to main content

Ανοίγει κλειστό σχολείο στη Νυμφόπετρα για προσφυγόπουλα - Αντιδρούν οι κάτοικοι

Αιχμές κατά του δημάρχου Βόλβης από τους κατοίκους της Νυμφόπετρας - Για ακραίες αντιδράσεις κάνει λόγο ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας.

Ανάστατη είναι η τοπική κοινότητα της Νυμφόπετρας του δήμου Βόλβης, μετά την απόφαση του δημάρχου Διαμαντή Λιάμα να επαναλειτουργήσει το κλειστό σχολικό κτήριο του χωριού για προσφυγόπουλα.

Το αρχικό ΦΕΚ προέβλεπε ότι τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στη δομή του Βαγιοχωρίου θα φοιτούσαν στο σχολείο του Προφήτη με απογευματινή βάρδια, ωστόσο ο μεγάλος αριθμός παιδιών (147), σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού, άλλαξε τον σχεδιασμό.

«Έχουμε επωμιστεί μεγάλο βάρος του προσφυγικού σαν κοινότητα με τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι όπου διαμένουν 800 περίπου άτομα. Γιατί πρέπει να αναλάβουμε και άλλο βάρος;», διερωτάται μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νυμφόπετρας Γιώργος Δαμιανού.

Αξίζει να σημειωθείότι η Νυμφόπετρα είναι ένα χωριό που στη συντριπτική του πλειοψηφία έχει ηλικιωμένους κατοίκους και το σχολικό του κτήριο παρέμενε ανενεργό για χρόνια.



«Πήραμε αυτή την απόφαση γιατί ο συνωστισμός 145 παιδιών στο σχολείο του Προφήτη θα ήταν επικίνδυνος εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε και πιο εύρυθμη λειτουργία για τον Προφήτη με τη μεταφορά των προσφυγόπουλων στη Νυμφόπετρα», υποστηρίζει στην Voria.gr ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος Βόλβης κάνει λόγο για ακραίες αντιδράσεις ομάδας κατοίκων της Νυμφόπετρας, ενώ επισημαίνει ότι «βάσει των δεδομένων που υπάρχουν στην περιοχή πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του».

Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας αναφέρουν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον δήμο και για αυτό αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη νομική οδό για το θέμα. «Έχουμε στείλει ήδη εξώδικο στον δήμαρχο και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειές μας», αναφέρει ο κ. Δαμιανού.

Μάλιστα, σημειώνει ότι η μη επαρκής τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό στη δομή Φιλοξενίας, σε συνδυασμό με το ότι στη Νυμφόπετρα μένουν κατά βάση ηλικιωμένοι άνθρωποι, μπορεί να αποτελέσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ όσον αφορά ενδεχόμενη διασπορά του ιού στην περιοχή.

φωτογραφία αρχείου