Skip to main content

Ανοίγει ο δρόμος για κατάσχεση της Χαλυβουργικής από τη ΔΕΗ

Η Χαλυβουργική έκανε λόγο για απαράδεκτο υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας» και χαρακτήριζε ως «πλασματική την οφειλή προς τη ΔΕΗ»

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Χαλυβουργικής να μπλοκαριστεί η συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών που έχει προχωρήσει η ΔΕΗ μετά την άρνηση της εταιρείας να αποπληρώσει τις οφειλές της ύψους 30,4 εκατ. ευρώ.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όμως παρά τις προσπάθειες να βρεθεί συμβατική λύση, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Μετά την άρνηση της Χαλυβουργικής να εξοφλήσει έναντι των οφειλών της και να προχωρήσει σε διακανονισμό για το υπόλοιπο των χρεών της, η ΔΕΗ προχώρησε σε άρση της εκπροσώπησης και διακοπή της ηλεκτροδότησης της βιομηχανίας.

Τον Δεκέμβριο μάλιστα η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησε σε αίτηση έκδοσης διαταγής πληρωμής για το συνολικό ποσό της οφειλής δηλαδή για 30.473.320.8 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε κατάλληλες ενέργειες ώστε να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα σε τυχόν καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων της Χαλυβουργικής.

Από την πλευρά της η Χαλυβουργική έκανε λόγο για απαράδεκτο υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας» και χαρακτήριζε ως «πλασματική την οφειλή προς τη ΔΕΗ»