Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
x

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΥΠΕΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΚΟ

Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του ΥΠΕΝ άναψε πράσινο φως για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ

Την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη «Νέα Τούμπα» ενέκρινε σήμερα το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απόφαση που αποτελεί ένα ακόμα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της έναρξης των εργασιών για την ανακατασκευή του γηπέδου που οραματίζεται η διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανέφερε: «Πριν λίγη ώρα το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του ΥΠΕΝ ενέκρινε την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ ολοκλήρωσαν τον απαραίτητο έλεγχο μέσα σε μόλις δύο μήνες, έναντι έξι που προβλέπει η νομοθεσία, και ευχαριστώ ιδιαίτερα όλα τα στελέχη που προετοίμασαν την εισήγηση και συμμετείχαν στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, με την προέγκριση καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης καθώς και θέματα κυκλοφοριακά, αρχαιολογίας κλπ. «Η μελέτη από τον ΑΣ ΠΑΟΚ κατατέθηκε στις 24/4 σε συνέχεια της τροπολογίας που καταθέσαμε πολλοί συναρμόδιοι Υπουργοί όπου λύθηκε το θέμα της παραχώρησης της γης και το θεσμικό πλαίσιο για τα περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, κυκλοφοριακά και άλλα ζητήματα. Τώρα η Θεσσαλονίκη μετά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και της ΔΕΘ έχει και τρίτο εγκεκριμένο ΕΧΣ. Με αυτά τα έργα, όπως και με το Μουσείο Ολοκαυτωματος στη Δυτική είσοδο και το πρώην στρατόπεδο Κοδρα και το Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου αλλάζει η εικόνα και η ανάπτυξη της πόλης», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ