Skip to main content

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ημερήσιου γυμνασίου στο Μεσημέρι

Η νέα σχολική μονάδα - η απόφαση ίδρυσης της οποίας ήρθε μετά από σχετική εισήγηση του Δήμου Θερμαϊκού προς του Υπουργείο Παιδείας.

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας του Μεσημερίου μπαίνει σε τροχιά δρομολόγησης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Διοίκησης Θερμαϊκού, που το είχε θέσει ως προτεραιότητα, προς εξυπηρέτηση των μαθητών της περιοχής και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το ΦΕΚ Β΄ 2428/26-6-2018 της απόφασης ίδρυσης του Ημερήσιου Γυμνασίου του Μεσημερίου ανοίγει το δρόμο, μέσω όλων των απαραίτητων ενεργειών – μελέτες, υποβολή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης κ.ά. -,  για την υλοποίησή του και κατ’ επέκταση για την κάλυψη ενός υπάρχοντος κενού, που ταλανίζει τους μαθητές του οικισμού, αναγκάζοντάς τους να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, ώστε να φτάσουν στο σχολείο τους.

«Η αναγκαία καθημερινή μετακίνηση προς το Γυμνάσιο της Επανομής, με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, επιφέρουν χάσιμο πολύτιμου χρόνου, επιβαρύνοντας συγχρόνως οικονομικά τις οικογένειες των μαθητών με εισιτήρια μετακίνησης, σε καιρούς που ούτως ή άλλως τα βάρη που επωμίζονται τα νοικοκυριά είναι δυσβάστακτα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον δήμο, η νέα σχολική μονάδα - η απόφαση ίδρυσης της οποίας ήρθε μετά από σχετική εισήγηση του Δήμου Θερμαϊκού προς του Υπουργείο Παιδείας, που απέδωσε καρπούς - προβλέπεται ότι θα διευκολύνει όχι μόνο τους μαθητές του Μεσημερίου, οι οποίοι φοιτούν στην Επανομή, αλλά και όσους διαμένουν στο Κάτω Σχολάρι, μετακινούμενοι προς Τρίλοφο για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους. Επισημαίνεται επίσης, ότι με την κατασκευή του, δυνατότητα να εξυπηρετηθούν θα έχουν ακόμα και μαθητές του Λακκώματος και της Ν. Ηράκλειας, οι οποίοι για τη φοίτησή τους επισκέπτονται τη Ν. Καλλικράτεια, της οποίας η απόσταση είναι σαφώς μεγαλύτερη συγκριτικά με το Μεσημέρι.

Σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επεσήμανε: «Ο εμπλουτισμός του Δήμου μας με νέες σχολικές μονάδες υπήρξε εξαρχής κύριο μέλημά μας, επιδιώκοντας τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών, ώστε να ικανοποιούνται κατά το βέλτιστο τρόπο οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 9ο Νηπιαγωγείο στην Περαία, μαζί με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θερμαϊκού στη Ν. Κερασιά επιβεβαιώνουν τη βούλησή μας. Ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, στα παραπάνω πλέον, διανοίγεται ο δρόμος, για την προσθήκη ακόμη ενός. Το Γυμνάσιο του Μεσημερίου προσβλέπει στη σημαντική διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εξαλείφοντας τις χρονοβόρες μετακινήσεις ενός μεγάλου αριθμού παιδιών, στην αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών, επιτυγχάνοντας μια σημαντική αποσυμφόρηση του Γυμνασίου της Επανομής, καθώς και στην ανακούφιση των οικογενειών των μαθητών από ένα πρόσθετο οικονομικό φορτίο».

Φωτογραφία αρχείου