Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ

Παγκάκια με WiFi Sensors, δωρεάν ασύρματο δίκτυο, ηλεκτρικό Λεωφορείο, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων και ηλεκτρικό απορριμματοφόρο στο νέο Open Mall.

Προχωρά η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην Περαία μετά την χρηματοδότηση ύψους 1.740.153,56 ευρώ που εξασφάλισε ο δήμος Θερμαϊκού και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον δήμο Θερμαϊκού, επιλέχθηκε ένας οικισμός βάσει των κριτηρίων και προϋποθέσεων ένταξης της πρόσκλησης χρηματοδότησης, με το τοπικό τουριστικό προϊόν του οποίου να παίζει καταλυτικό ρόλο στις παρεμβάσεις που αποφασίσθηκαν.

Βασικός στόχος αυτών, ένας πολλά υποσχόμενος εκσυγχρονισμός, η επιτυχία του οποίου έγκειται σε μια σειρά σύγχρονων και καινοτόμων δράσεων.

Δράσεις που πρόκειται να λειτουργήσουν αναζωογονητικά για τις 89 ωφελούμενες επιχειρήσεις, το σύνολο του καταναλωτικού κοινού, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού και στις οποίες περιλαμβάνονται:

  • Χρήση εφαρμογών «έξυπνης» πόλης για προβολή και ανάδειξη της περιοχής σε σημείο κατατεθέν (Παγκάκια με WiFi Sensors, δωρεάν ασύρματο δίκτυο, σύστημα διαδικτυακής πύλης προβολής δεδομένων «έξυπνης πόλης»).
  • Βελτίωση της προσβασιμότητας (Δημοτικός χώρος στάθμευσης, Σταθμοί Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, Ηλεκτρικό Λεωφορείο).
  • Αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος – υψηλού επιπέδου υπηρεσίες (Βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, ηλεκτρικό απορριμματοφόρο, σταθμοί φόρτισης δημοτικών ηλεκτρικών οχημάτων & κοινού).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ