Skip to main content

Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για τους 25-29 για όλα τα εμβόλια

Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου τα άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-29 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για όλα τα εμβόλια.

Ανοίγει από την Πέμπτη 10 Ιουνίου η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson για τις ηλικίες 25 έως 29 όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο κλείσιμο ραντεβού με την πληρότητα ειδικά στην Αττική να αγγίζει το 100%, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «τα ραντεβού εμβολιασμού γίνονται ανάρπαστα».

Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχει αναμονή επιβεβαίωση για την παραλαβή εμβολίων Johnson & Johnson του μήνα Ιουνίου.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 80.000 εμβολιασμοί και αναμένεται να φτάσουν τους 105.000. Συνολικά έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μια δόση, ΜΕ ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1% και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι στις περισσότερες περιοχές εξελίσσεται πολύ καλά.

Για τα προνόμια, σχολίασε ότι η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και πρόκειται να ενταθεί, αυτό όμως θα γίνει όταν θα έχουμε πλήρη επάρκεια εμβολίων. Όπως ανέφερε, είναι ήδη προνόμιο για τους εμβολιασμένους η ευκολία στα ταξίδια με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό.

Τέλος, για την επίτευξη της ανοσίας είπε ότι εξαρτάται και από τις παραδόσεις των εμβολίων, όμως σε κάθε περίπτωση «ο στόχος του τείχους ανοσίας θα επιτευχθεί μέσα στο καλοκαίρι».