Skip to main content

Ανοίγει τις πόρτες του ο δημοτικός θερινός Κινηματογράφος του δήμου Θέρμης

Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν στον χώρο του «Σινέ Θερμαΐς», στο «Άλσος Φώφης Πατίκα» και στο Πέτρινο.

Ανοίγει τις πόρτες του ο  Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος του δήμου Θέρμης, με τη φετινή θεματική των θερινών κινηματογραφικών προβολών να είναι «Τέχνες και Κινηματογράφος»

Από τις 5 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, οι καλοκαιρινές βραδιές γεμίζουν με τη λάμψη και τη μαγεία του κινηματογράφου. Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν και πάλι στο γνώριμο χώρο του «Σινέ Θερμαΐς», αλλά και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο Κινηματοθέατρο Bασιλικών «Άλσος Φώφης Πατίκα» και στο Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο).

Από Δευτέρα έως Πέμπτη υποδέχεται τους αγαπημένους μας σινεφίλ σε κινηματογραφικές βραδιές με εξαιρετικές ταινίες. Ας αποδράσουμε παρέα στο μαγικό κόσμο του κινηματογράφου.

Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά πέντε ταινίες με κοινή θεματική τις Τέχνες. Την πολυαγαπημένη ταινία του Άγγελου Φραντζή βασισμένη στη ζωή της διάσημης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Ευτυχία. Το πορτρέτο ενός μεγάλου καλλιτέχνη, ενός ζωντανού μύθου, του Carlos Saura, Saura(s) του Félix Viscarret, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα. Τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες ταινία, Το τετράγωνο του Ρούμπεν Έστλουντ. Το ντοκιμαντέρ STRINGless του Αγγελου Κοβότσου που τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την πολυβραβευμένη και τρυφερή ταινία του Λεβάν Ακίν Και μετά χορέψαμε. Τέλος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι βραβευμένες ταινίες του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας καθώς και το 6ο Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο Μικρού Μήκους - “ 10 Corti in giro per il mondo” σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και με την στήριξη της ΟΚΛΕ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL Λέρου, στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικης Πολιτιστικής Συνεργασίας και της πρωτοβουλίας Tempo Forte που θα προβληθούν στο πλαίσιο του 2oυ Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου #aasff2021 του Συλλόγου Νεολαίας Αγίου Αντωνίου .
Είσοδος, όπως πάντα, ελεύθερη. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές υποδείξεις που ισχύουν.*

Πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού Θέρμης - Τηλ: 2310 463423 και 2310 461655, στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΑΘ στη διεύθυνση www.deppath.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης FB Culture Thermi και Twitter: CultureThermi

Χώροι:
«Σινέ Θερμαΐς», Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (60 θέσεων)
Κινηματοθέατρο Bασιλικών «Άλσος Φώφης Πατίκα» (80 θέσεων)
Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο) (80 θέσεων)

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη (προσκλήσεις διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΠΠΑΘ στη διεύθυνση www.deppath.gr και του www.ticketmaster.gr)

Σημείωση: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2021 (21:30)
5-8 Ιουλίου| Ευτυχία
12-15 Ιουλίου| Saura(s)
19-22 Ιουλίου | Το τετράγωνο

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021 (21:00)
19, 23-24 Αυγούστου | STRINGless
21-22 Αυγούστου | 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Νεολαίας Αγίου Αντωνίου
28-29 Αυγούστου | 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Νεολαίας Αγίου Αντωνίου
30-31 Αυγούστου| Και μετά χορέψαμε

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021 (21:00)
2 Σεπτεμβρίου| Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Ευτυχία
Δραματική/ Βιογραφική | 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123'
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής
με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Θάνο Τοκάκη

Ένα κορίτσι μικροπαντρεμένο ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δυο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει αλλά να τη ζήσει όπως θέλει. Διάσημη στιχουργός πια, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου εμφανίζεται σε μια βραδιά που διοργανώνεται προς τιμήν της. Παρόντες όλοι οι σπουδαίοι δημιουργοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί, εκείνης ο νους, όμως, τρέχει στο παρελθόν…

5-6 Ιουλίου|Σινε Θερμαΐς
7 Ιουλίου|Κινηματοθέατρο Bασιλικών ''Αλσος Φώφης Πατίκα''
8 Ιουλίου|Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)
*************

Saura(s)
Ντοκιμαντέρ | 2017 | Διάρκεια: 86΄
Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία: Félix Viscarret
με τους Eulàlia Ramon, Carlos Saura Medrano, Anna Saura Ramón, Adrián Saura, Antonio Saura, Carlos Saura, Diego Saura, Manuel Saura

O Carlos Saura, ένας ζωντανός μύθος. O Félix Viscarret, o σκηνοθέτης που θέλει να κάνει ένα πορτραίτο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη. Έχει ένα σχέδιο. Φαίνεται εξαιρετικό. Θα προσπαθήσει να αναδείξει την πιο οικεία πλευρά του Saura μέσα από συνομιλίες της αραγονικής μεγαλοφυίας με τα 7 παιδιά του. Όλοι δέχονται. Αλλά του Saura δεν του αρέσει να μιλάει για το παρελθόν του. Ο Viscareret επιμένει. Του Saura του αρέσει να ζωγραφίζει. Και η φωτογραφία. Ο Viscareret δεν παραιτείται. Προσπαθεί.
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα

12-13 Ιουλίου|Σινε Θερμαΐς
14 Ιουλίου|Κινηματοθέατρο Bασιλικών ''Αλσος Φώφης Πατίκα’'
15 Ιουλίου|Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)
*************

Το τετράγωνο (The Square)
Κομεντί 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 142'
Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ
με τους: Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Κλάενς Μπανγκ

Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project «Το τετράγωνο». Η κλοπή του πορτοφολιού και του κινητού του όμως θα τον παρασύρουν σε ένα στρόβιλο αναπάντεχων αντιδράσεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

19-20 Ιουλίου | Σινε Θερμαΐς
21 Ιουλίου|Κινηματοθέατρο Bασιλικών ''Αλσος Φώφης Πατίκα’'
22 Ιουλίου|Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)

*************

STRINGless
Ντοκιμαντέρ | 2017 | Διάρκεια 87’
Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία: Αγγελου Κοβότσου

«Μια ορχήστρα αποτελείται από μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένα πιάνο και τύμπανα. Α! Και μια φωνή. Σωστά; Λάθος! Μια ορχήστρα μπορεί να αποτελείται από πέντε φωνές που κάνουν τα πάντα. Πέντε γυναίκες. Πέντε ζωές. Που αγωνίζονται να επιβιώσουν στο δύσκολο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική. Μια μουσική με γυναικεία ταυτότητα. Προσπαθούν να κρατηθούν ενωμένες. Θα τα καταφέρουν;»
Στο ντοκιμαντέρ «Στρίγγλες» / “StringLess” οι ιστορίες ζωής των πέντε γυναικών του γκρουπ, μπλέκονται με τις ιστορίες των τραγουδιών τους. Και τα τραγούδια τους, παραδοσιακά και όχι μόνο, από όλο τον κόσμο, ερμηνευμένα μ’ έναν μοναδικό τρόπο, αφηγούνται τη μεγάλη ιστορία της γυναίκας και των πολλαπλών ρόλων της.
Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

19 Αυγούστου | Κινηματοθέατρο Bασιλικών ''Αλσος Φώφης Πατίκα’'
23-24 Αυγούστου|Σινε Θερμαΐς
*************

6ο Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο Μικρού Μήκους Dieci Corti in giro per il Mondo - 2021
Στo πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικης Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL Λέρου.
Come un uovo nel radiatore – Davide Maria Valsecchi (2020,10')
Cracolice – Fabio Serpa (2020, 12')
En rang par deux – M. Giusti, V. Mancini, E. Bosco (2020, 7’)
La terra delle onde – Francesco Lorusso (2020, 17')
Le mosche – Edgardo Pistone (2020, 15’)
Macchiato – Prospero Pensa (2020, 18')
Paese che vai – Luca Padrini (2020, 11')
Slow – Giovanni Boscolo, Daniele Nozzi (2020, 11’)
Threads Of Desire – Bianca Di Marco (2021, 14')
Tropicana – Francesco Romano (2020, 13')

Στο πλαίσιο του 2oυ Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου #aasff2021 του Συλλόγου Νεολαίας Αγίου Αντωνίου| Άγιος Αντώνιος
*************

Και μετά χορέψαμε (And Then We Danced)
Δραματική | 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105'
Γεωργιανή ταινία, σκηνοθεσία: Λεβάν Ακίν
με τους: Λεβάν Γκεμπαλχιάνι, Μπάχι Λαβισβίλι, Άνα Γιαβακισβίλι

Ο Μεράμπ χορεύει από μικρός μαζί με τη Μέρι στην ακαδημία χορού της Τιφλίδας και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια περιζήτητη θέση σολίστα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν εμφανίζεται στη σχολή ο χαρισματικός Ιρακλί.
H επίσημη υποβολή της Σουηδίας για τα Οσκαρ, μια δυνατή ιστορία πάθους κόντρα σε όλες τις συμβάσεις. Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.

30-31 Αυγούστου|Σινε Θερμαΐς

*************

Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει
Στο Σινέ Θερμαΐς έρχεται και φέτος το Φεστιβάλ Δράμας ύστερα από συνεργασία του με τη ΔΕΠΠΑΘ Δήμου Θέρμης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει". 20 βραβευμένες ταινίες από το ελληνικό πρόγραμμα του φετινού 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο.

2 Σεπτεμβρίου|Σινε Θερμαΐς

2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Νεολαίας Αγίου Αντωνίου
21-22 Αυγούστου
28-29 Αυγούστου
Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα: stegineolaias.webnode.gr

Οι κινηματογραφικές προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα, την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ της Λέρου και με την στήριξη της ΟΚΛΕ, στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Italia_Ελλάδα.