Skip to main content

«Άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων μόνο με μείωση των κρουσμάτων»

Η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσαν πως κάποια μέτρα θα αρθούν εφόσον υπάρξει μείωση των κρουσμάτων.

Εφόσον μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τότε θα μπορέσουν να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες μετά το πέρας της 16ης Μαρτίου, σημείωσαν τόσο η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 2.215 νέα κρούσματα - Αυξάνονται οι εισαγωγές, 451 οι διασωληνωμένοι

«Η πίεση στο ΕΣΥ είναι αυξημένη και ξέρουμε ότι η πίεση θα συνεχίσει να υφίσταται για τις επόμενες 3 με 4 εβδομάδες» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, λέγοντας πως προτεραιότητα των ειδικών είναι να δουν κατά κύριο λόγο τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, δηλαδή τη μείωση των νέων κρουσμάτων «που θα μας δώσει την ελπίδα ότι θα αποσυμπιεστεί η πίεση στο ΕΣΥ».

Η λοιμωξιολόγος επανέλαβε πως τα δεδομένα μελετώνται «βδομάδα τη βδομάδα», υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε να δούμε αυτή τη μείωση των κρουσμάτων για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση των μέτρων».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε πως η απάντηση είναι ξεκάθαρη. «Εφόσον μπορέσουμε να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα, θα μπορέσουμε να έχουμε μείωση στους επιδημιολογικούς δείκτες».

Και συμπλήρωσε: «Εάν καταφέρουμε στα επόμενα 24ωρα να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως αναγκαίες, αν στην τόση κούραση που υπάρχει μπορέσουμε -αν θέλετε- να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα περιττό, απλά για άλλη μια φορά να συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, νομίζω ότι θα βελτιωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες οπότε ούτως ή άλλως προτεραιότητα είναι να υπάρχουν μια σειρά δραστηριοτήτων οι οποίες θα ανοίξουν».